1 Mayıs'ta ekran karartacaklar

TAKİP ET

Reform Paketi kapsamında kıdem tazminatlarının fona devredilmesi kararına tepki gösteren Kamu Sağlık-Sen üyeleri, 1 Mayıs'ta Sendikanın resmi internet adresi ve sosyal medya hesaplarında ekran karartacak.

Reform Paketini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, işçilerin kıdem tazminatlarının fona devredileceğini belirtti. Bu karara tepki gösteren Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (Kamu Sağlık-Sen) üyeleri, bir toplantı gerçekleştirerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kutlama ve etkinlik yerine Sendikaya ait resmi sitesinin ve sosyal medya hesaplarının 24 saat boyunca karartılacağı kararını aldılar.

Reform Paketi kapsamında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kıdem tazminatlarının fona devredilmesi ile ilgili açıklamalarının talihsiz olduğunu söyleyen Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı İbrahim Halil Duyar, yapılan açıklamaya tepki olarak ve kararlılığın ispatı amacıyla, 1 Mayıs İşçi Bayramında sendika olarak herhangi bir etkinlik ve program yapmayacaklarını, yapılan hazırlıkların iptal edilmesi kararının alındığını, işçilerin emekleri ve gelecekleri üzerinde çıkar ilişkileri kurmaya çalışan siyasi yapılanmayı protesto etmek üzere 1 Mayıs’tan itibaren 24 saat süre ile Resmi hesaplarda ekran karartmaya gidileceği kararı alındığını belirtti.

 

1 mayıs a ekran karartacaklar reform paketi kapsamında kıdem tazminatlarının fona devredilmesi hazine ve maliye bakanı berat albayrak