10 Kasım'da Şanlıurfa'da hayat durdu

TAKİP ET

Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerinde dün saatler 9'u 5 geçe saatler durdu, sirenler çaldı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in ebediyete irtihal edilişinin 85. yılı nedeniyle törenler düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’nci yıldönümü münasebetiyle Haliliye ilçesi Osmanbey Yeni Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programları tüm ilçelerde de aynı saatte başlayarak 2 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nın okunması ve göndere çekilen Türk bayrağının yarıya indirilmesiyle başladı. 


Günün anısına şehitlik anı defterini imzalayan Vali Vekili Erinç Demir, “Nice zorluklar karşısında yılmadan, bu toprakların onurunu ve haysiyetini koruyarak küllerin içinden bir ‘cumhuriyet’ yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85. sene-i devriyesinde özlemle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Tören alanının dışındaki cadde ve sokaklarda, yollarda vatandaşlar Atatürk’ü anmak için saygı duruşunda bulundu. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak, çelenk sunma töreni sona erdi.

PROGRAM ŞEHİTLİK ANITINDAKİ TÖRENLE BAŞLADI
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Şanlıurfa’da programlar erken başladı. Saat 08.45’te Osmanbey Yeni Şehitlik alanında düzenlenen törene Şanlıurfa Vali vekili Erinç Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Askeri Erkan, Gaziler, İlçe Belediye Başkanları ve STK Temsilcilerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri katıldı. 

MERKEZ VE İLÇELERDE KUTLANDI
Osmanbey Şehitliğindeki programın ardından törenler Onikiler Öğretmenevinde Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi’nin düzenlediği etkinliklerle devam etti.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirlerin okunması, Atatürk’ün sevdiği Türküler ve oratoryo gösterisinin sergilendiği etkinliklere Vali Vekili Erinç Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Merkezde düzenlenen törenlerin yanı sıra ilçelerde cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşlar, düzenlenen tören alanına koşarak saydı duruşunda bulundular. 


SİVEREK 
Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olan Siverek’te de ilçe kaymakamı Musa Aydemir, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, şehrin protokol üyeleri ve vatandaşlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılı nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sundu.


HİLVAN
Hilvan Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen çelenk sunma törenine Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Halitoğulları ve vatandaşlar katılım sağladılar. 


SURUÇ
Suruç Cumhuriyet meydanında düzenlenen programa, İlçe kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş, Suruç Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Fatih Özkılıç, İlçe Garnizon Komutanı Tnk.Yb. Uğur Topkara, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

BOZOVA
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85.yıl dönümünde Bozova ilçesinde İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ile Belediye Başkanımız Suphi Aksoy, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen Çelenk Sunma ve Anma Törenine katıldı.


CEYLANPINAR
10 Kasım 1938 yılında hayata veda eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıldönümünde Ceylanpınar’da düzenlenen törenle anıldı. Törene ilçe Kaymakamı Emrah Uzun, İlçe Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, kurum amirleri ve vatandaşlar katılım sağladı. 


VİRANŞEHİR
Viranşehir’de yapılan anma törenine ilçe Kaymakamı Önder Koç, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Murat Demirer, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı V. Selim Temiz, kurum amir ve müdürleri, TBMM’de grubu bulunan siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Viranşehir Kaymakamlığı’nda düzenlenen törenin ardından anma programı Belediye Kültür Merkezinde devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda; İlçe Kaymakamı Önder Koç’un günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, Mustafa Kemal Atatürk’ü konu alan oratoryo, müzikli gösteri, şiirler ve gösterilerle yapıldı.


AKÇAKALE
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı Hükümet Konağında çelenk sunumu il başladı. Programa Akçakale Kaymakamı Onur Şan, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, kurum amirleri ve vatandaşlar katılım sağladı.