10 yaşında Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

TAKİP ET

Leyle Nur pandemi sürecinde evde kal çağrılarına uyarak ailesiyle beraber bu süreci değerlendirip babasından kendisine Kur'an-ı Kerim öğretmesini istedi bu talep üzerine Leyla Nur Kur'an-ı Kerim öğrenip hatim etti.

İlkokul 5. sınıfa giden 10 yaşındaki Leyle Nur kendi azmiyle her gün düzenli olarak okuduğu Kur’an-ı Kerim'i hatmetti. Çelik ailesi, kızları leyla Nur için evlerinde  sosyal mesafeye dikkat ederek hatim merasimi düzenledi. Baba Muharrem Çelik, geçmişte Urfa geleneğinde Kur'an-ı Kerim'i hatim eden çocukların  hocası tarafından elleri kurdele ile bağlanıp çocuğun ailesi tarafından akranların  eşliğinde anne baba tarafından çözülerek çocuğa bahşiş verildiğini hatırlatarak, bu uygulamayı evin içinde kızları Leyle Nur’ada yaşattıklarını söyledi.

 

Baba, Çelik duygularını şu şekilde ifade etti, “Kızım Leyle Nur'un azminden dolayı özellikle de Kur’an-ı Kerimi hatim etmesinden dolayı ailecek çok mutlu olduklarını ve bu duyguyu tüm ailelerin yaşamalarını isteriz. Leyla Nur Kur’an-ı Kerim'i hatim ettiği için Allah'a şükür ediyoruz” diye kaydetti.

 

Mutlu olduğunu söyleyen Leyla Nur, tüm arkadaşlarının da bu mutluluğu yaşamasını dileyerek, “Arkadaşlarımın bu mutlu gününde beni yalnız bırakmadıkları, için teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonladırdı.

Gülbahar Balta / Urfa Değişim