12 yaşındaki Yazbahar tedavi için destek bekliyor!

TAKİP ET

Siverek'te mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Akgül ailesinin kızı Yazbahar Akgül, 6 yıl önce beyin tümörü hastalığına yakalandı. Maddi durumu olmayan aile, hayırseverlerden gelecek desteği bekliyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan ve bahar aylarıyla birlikte il dışına çıkarak tarım işinde çalışmaya giden Akgül ailesi, kızlarının tedavisi için destek bekliyor. 7 yıl önce beyin tümürü hastalığına yakalanan Yazbahar Akgül, geçirdiği 2 ameliyatın ardından beyninde sıvı birikmesi meydana geldi.

 

Doktorlar, iğne tedavisi verdi ancak iğnelerin ücreti aileyi zor durumda bıraktı. 9 aylık iğne tedavisinin yüzde 80’i devlet tarafından karşılanıyor ancak, ailenin karşılaması gereken yüzde 20’lik kısım da 800 dolar tutuyor. Ailenin bu parayı karşılamaya gücü yok, hayırseverlerden destek bekliyor.

 



UMUTLARINI HAYIRSEVERLERE BAĞLADILAR


Yazbahar’ın ağabeyi Adnan Akgül, umutlarını hayırseverlere bağladıklarını belirterek, kendilerine uzatılacak bir yardım eli beklediklerini kaydetti.

 

12 yaşındaki kız kardeşinin sağlığına kavuşması için tüm imkanları seferber ettiklerini ancak güçlerinin tükendiğini ifade eden Adnan Akgül, kız kardeşine 9 iğne verildiğini, bunların 3 tanesini yaptırdıklarını ancak geriye kalan 6 iğnenin yapılması için imkanlarının olmadığını söyledi.

Kız kardeşinin hayatta kalması ve sağlığına tekrar kavuşması için gece gündüz uğraştığını söyleyen Akgül, çaresiz bekleyişlerinin sürdüğünü kaydetti.

 

"PARA İSTEMİYORUZ AŞI YARDIMI BEKLİYORUZ"

Kendisi de epilepsi hastası olan Adnan Akgül, hastalığı nedeniyle kendisinin de iş bulamadığını söyledi. Günlük olarak iş çıkması halinde hamallık yapan Akgül, bu şekilde de kız kardeşinin tedavisini karşılayamadığını ifade etti. Tek umudu hayırseverlerden gelecek yardım. Adnan Akgül, hayırseverlerden aşı için destek beklediklerini kaydederek, "Biz hiçbir maddi destek beklemiyoruz, sadece kardeşimin iğnelerinin karşılanmasında yardımcı olsunlar o yeter. Söz konusu sadece kardeşimin sağlığı. Kardeşimi çok seviyorum ve onu kaybetmek istemiyorum. Bir an önce yetkililerin veya hayırseverlerin yardım etmesini istiyorum. Hayatta tutunduğum bir tek dalım var. Onu da kaybetmek istemiyorum" diye konuştu.





Yardımda bulunmak isteyenler vatandaşlarımız aile ile bağlantıya geçebilir..

Adnan Akgül : 0539  713 78 37