15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde şehitlerin kabri ziyaret edilerek dualar okundu. Dergah Camiinde Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şanlıurfa'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz 2016 tarihinde askeri darbe girişimine karşı koymak için önünde durduğu tanktan ateş açılması sonucu İstanbul Atatürk Havalimanı'nda şehit düşen Şanlıurfalı üniversite ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Mustafa Direkli için Bediüzaman Aile Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte anma programı düzenlendi.

Törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Oktay Aybuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Anavatan Partisi İl Başkanı Halil Aslan, şehit Mustafa Direkli'nin kardeşi Esma Direkli, Muhammed Direkli, ilçe belediye başkanları, başkan vekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK'lar ve kamu kurum müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit kabirleri ziyaret edildi ve şehitler için dualar edildi.

Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği tarafından düzenlenen 15 Temmuz konulu sergiyi gezdikten sonra Dergah Camiinde Şehitlerimiz için düzenlenen Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerif programında vatandaşlarla ile birlikte dualara eşlik ettiler.

15 Temmuz Şehidi Mustafa Direkli’nin annesi Dursun Direkli’nin evi ziyaret edildi. Şehidimize dualar eden Vali Ayhan, "Şehitler Tepesi nice Mustafa gibi vatan evlatları sayesinde hiçbir zaman boş kalmadı" dedi.

Ardından 15 Temmuz Gazisi Ramazan Nerede'nin hanesi ziyaret edildi. Hain darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaralanan Şanlıurfalı Gazi Ramazan Nerede'yi evinde ziyaret eden Vali Ayhan, "Sizler dünyada eşine rastlanılmayacak bir kahramanlık sergilediniz. Vatan, millet sizlerle gurur duyuyor" ifadelerini kullandı.

Etkinliklerin devamında Nevali Otel Önünden Rabia Meydanı’na kadar 15 Temmuz Kortej Yürüyüşü gerçekleşti. Kortej yürüyüşünün ardından Rabia Meydanı’nda YEŞİLAY ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen "Türkiye Aşkına" konseptine uygun 15 Temmuz Resim Sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Dün gece saatlerinde kadar devam eden programda ayrıca Şiir Dinletileri, Urfa Ahengi Müzik Topluluğu'nun Kahramanlık Türküleri Dinletisi, Kahramanlık Türküleri Dinletisi, Kum Sanat Gösterisi, Mehteran Gösterisi, TRT 1 Tarafından yayınlanan "Geceden Şafağa 15 Temmuz Belgeseli ve son olarak alanda dualar okundu ve tüm Camilerde SELA okunmasıyla etkinler sona erdi.

15 temmuz şehit şehit anma Şanlıurfa