15 yıldır dönüşemeyen mahalleler ne durumda?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, görev süresinin bitmesine az bir süre kalmasına Mecliste yaptığı konuşmada çalışmaları anlattı. Çiftçi, kentsel dönüşüme giren bölgeler ile ilgili yönetimi devralanların bu projeyi hayata geçirmelerini istediğini belirtti.

Görev süresinin bitmesine az bir süre kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, son Meclis toplantısını yaparak veda konuşmasını yaptı. Yaptıkları çalışmalardan dolayı Meclis üyelerine teşekkür eden Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmaları da aktardı. Özellikle kentsel dönüşüm projesine değinen Başkan Çiftçi, 15 yıldır kentsel dönüşüm kapsamına giren mahallelerin kaynak bulamadığını ancak şu anda projenin sadece hayata geçirilmesinin kaldığını belirtti.



'Bundan sonraki yönetimin bu projeyi hayata geçirmesini istiyorum'

Şanlıurfa'da yıllardır kentsel dönüşüm projesi kapsamına giren ve halen bu projenin hayata geçirilmediği mahalleler ile ilgili konuşan Nihat Çiftçi, "Kentsel dönüşüme girecek olan mahallelerimiz var. Bunlar Hızmalı, Karakoyun, Yakubiye, Kalkan, Ahmet Bahçivan, Yeşildirek mahalleleri gibi birçok mahalleyi kapsıyor. Bu mahallelerimiz kentsel dönüşüm için kaynak beklerken, 15 yıldır bunlar için adım atılmadığını gören bu Meclis ve başkanlık kentsel gelişim alanları planlamak suretiyle bu sorunu ortadan kaldırmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra gelecek olan Meclis ve Yönetim bu alanları iyi bir şekilde değerlendirmek suretiyle kentsel gelişim alanlarını hayata geçirmeleri en önemli husustur." diye konuştu.



'BELSAN'ı böldük, alanlara ayırdık'

"Şirketlerimizde ihtisaslaşmaya gittik." diyen Nihat Çiftçi, "Daha önce BELSAN AŞ. Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait bir şirketti, her türlü işlere bakarken Meclisimiz BELSAN'ı bölmek suretiyle yeni kurulan şirketlerle kentimizin önünü açtı. Şu anda organizasyon ve kültür noktasında tesisleşmeye yönelik BELTUR AŞ. kuruldu. Yine aynı konuda enerji işlerine bakmak üzere BELENERJİ'yi kurduk." şeklinde konuştu.

Kendi isteğiyle aday olmadığını tekrar hatırlattı

Kendi isteği ile bu dönem seçimlere girmeyeceğini belirten Başkan Çiftçi, "Benim sağlık sorunlarımdan dolayı Cumhurbaşkanımızdan affımı istedim. Buna yönelik dedikodular olsa da benim şahidim var. Henüz seçimle ilgili hiçbir durum ortada yokken Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a belediye başkanlığı için aday olmayacağımı söylemiştim." ifadelerini kullandı.



İddialara yanıt verdi: İsimleri seçimden sonra açıklayacağım

Büyükşehir Belediyesinde hayali işçilerin çalıştırıldığı iddialarına da bir kez daha sert yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, "Bu iddiaların tamamen iftira olduğunu, dedikodu olduğunu açıkça söyleyebilirim. Biz bu konuyu araştırdık. Bu gibi dedikoduları, iftiraları, yanlış algılar yapan birkaç kişi vardır. Bunlar sahte hesaplarla kendilerini gizleyerek iftiralar atıyorlar. Ben bu kişilerin kim olduğunu biliyorum. Bu isimleri açıklardım ama seçim arifesinde tartışmaların gündemde yer almasını istemiyorum. Bu kişileri seçimden sonra açıklayacağım." şeklinde ifade etti.

 

15 yıldır dönüşemeyen mahalleler ne durumda? Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı nihat Çiftçi meclis üyelerine teşekkür eden hızmalı karakoyun yakubiye kalkan ahmet bahçivan yeşildirek mahalleleri