"2. bir takımla Süper Lige çıkalım"

TAKİP ET

Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu, Şanlıurfaspor'un 80 milyon TL civarında borcunun olduğunu belirtti. Saraçoğlu, hep birlikte 2. bir takımı oluşturup Süper Lige çıkarmayı önerdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Şanlıurfaspor'da maddi sorunlar devam ediyor. Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu, gazetecilerle bir araya gelerek Şanlıurfaspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Şanlıurfaspor'da yaşanan sorunlarla başa çıkmanın yolunun birliktelik olduğunu belirten Kemal Saraçoğlu, "Şanlıurfaspor, 51 yıllık tarihinde görülmemiş bir sıkıntı geçiriyor. Şimdi bu sıkıntının üstesinden gelmek kolay değil. Ama inanırsak hep beraber el ele verirsek belki bu imkansızı başarırız. Burada asıl önemli olan samimiyettir. Spor severler, yetkililer olarak, belediye başkanı, Vali, Milletvekili, ilçe belediye başkanları, basın, taraftar olarak samimi miyiz; yoksa günü kurtarmaya mı çalışıyoruz? Eğer samimi olursak imkansız bir durum kalmaz. Söylentilere göre Şanlıufaspor’un yaklaşık 80 milyon borcu var." dedi.

 

'Ben sadece elimi değil, gövdemi de taşın altına koydum'

Kendisine takımla ilgilenmediği söylemlerine yanıt veren Saraçoğlu, "Spor severler tarafından neden Şanlıurfaspor'la ilgilenmediğim soruluyor. Ben onlara bir cevap vermek istiyorum. Kemal Saraçoğlu, sadece elini değil, gövdesini de taşın altına koydu. 2011-2012 ve 2012-2013 yıllarında da bu kulübün başkanlığını yaptı. O dönem bazı sıkıntılar, vefasızlıklar oldu. Biz buna rağmen yine bu dönemde Şanlıurfaspor'a olan sevgimi kalbime gömmüştüm. Kırgındı, vefa görmedim, halk sahip çıkmadı. Bunu herkes biliyor. Buna rağmen tüm üzüntümü kalbime gömdüm. Bu yıl da Şanlıurfaspor çok zor durumdaydı." diye konuştu.

 





'Takımın 25 milyon TL'lik borcu acilen kapatılmalı'

Kulübün aciliyet gerektiren borcunun kapatılması gerektiğini belirten Eski Başkan Saraçoğlu, "Şanlıurfaspor ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüştüm. Belediyeden ya da bir diğer kurumdan kulübe destek vermek kolay değil. Bugün hala eski belediye başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, o dönem verdiği paradan dolayı şu anda zimmet çıkmış ve hala Sayıştay'da mahkemesi sürüyor. Tüm şartları araştırdık. Şu anda kulübün transfer tahtasını açmamız için 25 milyon lira sıcak paraya ihtiyacımız var. Kurumsal olarak büyük miktarda para çıkarıp vermek kolay değil. Başkanımız bana yılsonuna kadar 3 milyon TL verebileceklerini söyledi. Biz de kendilerine yıl sonuna kadar 5 milyon TL taahhüt ediyoruz dedim. Takım kötü durumda 2 yıl boyunca takıma 1 TL gelir gelemeyecek bu kulübün giderleri var ve bunların karşılanması gerekiyor. Takımın aciliyet gerektiren 25 milyonluk borcunun acilen kapatılması gerekiyor.  Bu parayı şu anda bir hafta 10 gün içerisinde vermek çok zor, hatta imkansız. Bu defa da kendi aramızda başka alternatifler konusunda değerlendirmeler yapmaya başladık." ifadelerini kullandı.  

 

Yöneticilerin alacaklarını almaması önerisi

Yöneticilerin 30 milyon TL alacağı olduğunu öne süren Saraçoğlu, "Şu anda tam rakam olmasa da 80 milyon TL civarı bir borç var. Bunun 30 milyonu yöneticilerin alacaklarıdır. Bir kulübe boşa harcama yapıldığı zaman bir başarının olmadığını görüyorum. Örneğin yöneticinin 200 bin lira alacağı var ama adam 30 milyonu yönlendirmiş. Bakıyorum adamın on milyon alacağı var ama adam 150 milyon lirayı boşa harcamış. Şimdi bunları çağırıp kötü niyetle mi, bilmeden mi yapmış, bilmiyoruz ama bari alacaklarını bıraksınlar. Yani en azından kulübü, 30 milyonluk borçtan kurtaralım. Bu durumda borç, 50 milyon TL'ye düşüyor. Bunun ara üstü nakit olduğu zaman bu 50'nin en az 20'si indirime girer. Bugün bir futbolcunun 400 bin TL alacağı varsa, masa üstüne 100 ya da 150 bin koyduğunuz zaman bu indirim sağlanmış olur. Ama bu paranın masa üstü olması gerekiyor. Bu masa üstü olması gereken parayı da şu anda Şanlıurfa'da çıkaracak bir holdingimiz yok. Dedim ki gelin 20 milyon mu lazım, 15'ini indirin 5 milyon da biz koyalım. Bu durum kabul edilmiyorsa ortaya çıkıp da çok büyük sıkıntı yaşamanın da anlamı yok. Çünkü bir işe girdik ve bunu başarmamız lazım. Eksi 15 puanla başlanan bir ligde, ben başardım dersen sana kimse inanmaz. Bir de transfer tahtası açmadınız ama belli futbolcuların her türlü isteğini onaylamak zorundasınız. Mevcut eski futbolcuları bu durum bize uymaz onun için ben bu öneride bulunuyorum. Eğer samimiysek, halkın seve seve yardım yapacağı bir yönetim kuralım. Mevcut yönetim bu şekilde davranırsa zaten bu takım kapanır. Yoksa kimsenin bu takımı kapatmaya gücü yetmez." şeklinde konuştu.  

 

2. takımla Süper Lige çıkma hedefi önerisi

Kemal Saraçoğlu, "Her şeyi buraya sarf edecek bilgisini deneyimini sabah gidecek akşama kadar çalışacak yorulacak futbolu bilen işten gerçekten anlayan Urfa'da çok sayıda arkadaşımız var. Onlardan bir yönetim Başkan getirip altını iş adamlarıyla dolduralım güçlü bir yönetim kuralım. Bir kulübün para olmazsa da  marka değeri bitmemeli. İnşallah doğru değildir ama çeklerin sahte çıkması skandaldır. Eğer marka değeri bittiyse de üstüne bu takıma zarar vermeyelim. Gerçekten çıkmazlardaysak bugün bir Malatya bir Gaziantep gibi bir Erzurum gibi 2. takımımızı oluşturup Süper lige çıkaralım. Yani bu ilde bir takım çıkarmamız gerekiyorsa eğer Şanlıurfaspor'la yapamıyorsak, bu dediğim rakamlar olmayacaksa şu birliktelik oluşmayacaksa kaybetmeyelim. Yani bu yanlış bir şey değil. Bunun birçok örneği Türkiye'de yapıldı ve hepsi başarılı oldu. Bu ihtimal olmuyorsa, bu ihtimal var. Geçen her gün Urfa'nın zararına. Yani biz arttık 2 milyonluk bir şehrin takımını bu ligde olmasını istemiyoruz. Onun için herkes samimiyetini yüreğini ortaya koysun. Bir an önce bu birliktelik oluşacaksa tüm şehri kapsayacak bir yönetim olacaksa ve herkes samimi ise buyurun yapalım. Yoksa Şanlıurfaspor konusunda yine ikinci bir plan Karaköprü planıdır.  Başkan olacak arkadaşın her zaman yanındayım. Maddi manevi kurulacak birlikteliğe ben de dışarıdan destek vermek isterim, yardımcı olmak isterim. Ama doğru olanı yapalım." sözlerine yer verdi.

Şanlıurfasporun borcu 80 milyon tl mi? tff 2. lig beyaz grupta mücadele edecek olan Şanlıurfaspor Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı kemal saraçoğlu