'2 yılda, 2 katına yakın derslik'

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet tarihinden bu yana Şanlıurfa'da 5 bin 400 dersliğin açıldığını, ancak sadece son 2 yılda açılan derslik sayısının 4 bin olduğunu belirtti. Vali Erin, bu durumda son 2 yılda derslik sayısının neredeyse ikiye katlanacağını ifade etti.

Dün Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni binasının açılışı gerçekleştirilirken, Engelliler Haftası olması dolayısıyla da iki etkinlik bir arada düzenlendi. Engel tanımayan engelliler, yaptıkları eserleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni binasında düzenlenen 'Sanatta Engel Yok' sergisinde görücüye çıkardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Eski Bakan ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Vali Erin: Şanlıurfa eğitimde en büyük yatırımı gördü

Engelli çocukların birbirinden farklı gösterilerin sunduğu etkinlikte Şanlıurfa'da yapılan okullar ile ilgili bilgi veren Vali Abdullah Erin, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının yanı sıra sanata engel yok sergimizin de açılışını gerçekleştirdik. Bu iki etkinliğin de şehrimiz açısından son derece anlamı büyük. Önemli bir yatırımı ilimiz eğitim camiasının ve hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Parça parça birçok farklı birimde eğitim hizmeti sunmaya çalışan bütün birimlerimizi tek bir binada topladık ve bu binamızın açılışını da özel çocuklarımızın sergisi ile taçlandırdık. Hizmet binamız 4 dönümlük 14 bin metrekareye yakın bir kapalı alanı var. Hep birlikte açılış sonrası ziyaret ettik ve gördük. Şunu ifade etmem gerekiyor, burada eğitim alanında son 16 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’nin her tarafına olduğu gibi eğitim yatırımlarından en fazla payını alan illerin başında Şanlıurfa geliyor. Bunun için de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şanlıurfa'da 2 yılda 4 bin derslik

Şanlıurfa'da neredeyse Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılan derslik kadar son 2 yılda derslik yapıldığını söyleyen Vali Erin, "Şanlıurfa'da son 2 yılda sadece Milli Eğitim hizmet binası yapılmadı. 1 buçuk yıl içerisinde yapımına başlayıp tamamladığımız tam olarak 393 tane okulumuz var. Bu da 4 bin derslik demek. Bizim Cumhuriyet tarihi boyunca Şanlıurfa'da inşa ettiğimiz derslik sayısı 5 bin 400 dür. Fakat 2 yıl içerisinde 4 bin dersliğin üzerinde dersliği, Şanlıurfa'ya kazandırmış olduk. Bu yatırımların gerçekleştirilmesinde, kaynakların tahsisinde ilgi ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimize de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.   

Bilgili: Engelliler Haftasında bu yıl Şanlıurfa'yı seçtik

İki mutluluğu bir arada yaşadıklarını dile getiren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, “Peygamberler şehri Şanlıurfa’mız böylesine güzel bir İl Müdürlüğü binasına kavuştu. Bu nedenle emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bina adeta Milli Eğitim Bölge Müdürlüğü gibi olmuş. Bu nedenle bir nazarlık asmakta fayda görüyorum. Burada ikinci mutluluğumuz ise engelliler haftası nedeniyle biz her yıl Türkiye’nin bir ilinde bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu kez Şanlıurfa’yı seçtik. Çok iyi de yaptığımızı düşünüyoruz. Aslında engellilik hali gösterilerini yapan özel çocuklarımızın maharetlerini gördük. Yapmış oldukları etkinlikler ile bizleri adeta ağlattılar. Gerçek manada bizlerin özel öğrencileri olduklarını gösterdiler. Hiçbir anne baba engelli bir çocuğu olsun istemez. Fakat olduktan sonra da bu bizim kaderimizdir diyip bağırlarına basarlar. Özellikle anneler bağrına basar. Bu nedenle önümüzdeki Pazar günü kutlayacağımız anneler gününü şimdiden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Beyazgül: Sakın bu çocukları bırakmayın!

Engelli vatandaşların çok güzel işler başardığını ve bu işleri buradan sergilemenin onurunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Engelli kardeşlerimizin gerçekleştiridiği sergide güzel bir sanat eseri ortaya çıkmış. Fakat bu sanat eserlerinde azim, güç gürdüm. Yine bu sanat eserlerinde masumiyet gördüm. Hiçbir karşılık ve menfaat beklenmeden yapılmış eserlerdi bunlar. Ama yine bu sanat eserlerinin karşılığında onları sabır ve sevgi ile eğiten anneler ve öğretmenler gördüm. Ben onları huzurunuzda tebrik ediyorum. Bu annelerin ve öğretmenlerin almış oldukları nedir diye düşündüğüm zaman engelli çocuğumuz ve annesi arasında ve yine engelli çocuğumuz ve öğretmeni arasında bir sevinç bir tebessüm ve huzur gördüm. Ben buradan annelere ve öğretmenlere sesleniyorum. Sakın bu çocukları bırakmayın. Onların sizlere kattıkları sizlerin onlara kattıklarından çok daha fazla. Anneler tüm duyguları içlerinde barındıran insanlardır. Bizim inancımıza göre anneler günü bir gün değil, yılın 365 günü anneler günüdür.” sözlerine yer verdi.

Eski Bakan ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, “Şanlıurfa benim için vazgeçilmez dostlarımın olduğu bir yer. Bunun ötesinde peygamberler şehri. Onun ötesinde de Şanlıurfa bir güzelliği de devam ettirmiştir. Ritim çalışmalarını en iyi bilen Şanlıurfalı insanlardır. Çok özendiğimiz batı musikisinde ritim ve usul sayısı 5 ya da 10’u geçmezken, bizim musikimizde bu sayı 95 ve 100'leri bulur. Demek ki biz kuvvetliyiz ve bu kuvveti de en güzel Şanlıurfalılar bilir. Bu evlatlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati milli eğitim hizmet binası açılış töreni yoğun ilgi