20 bin Suriyeli Türkiye'ye dönmeyecek

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayram tatilinde 85 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü bunlardan 20 bin civarında Türkiye'ye dönmeyeceğini düşündüklerini belirtti.

Son zamanlarda büyük bir sorun haline gelen düzensiz göçlerle ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Geçen yıl 28 bin Afgan yurt dışına göndermiştik. İlk 5 ayın sonunda 23 bin sayısına geldik. Yaklaşık 331 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü. Bayramda da 85 bin kişi gitmişti. 20 bininin orada kalacağını düşünüyoruz. Bu bizim bir politikamız, yaygınlaştırarak yaptığımız bir politikamız. Suriye’de güvenliğin olmadığı bölgeler çok. Türkiye’ye Suriye’den gelenler Misak’ı Milli Sınırları içinden geliyor. Bu bir şey ifade ediyor herhalde. Bu meselelerle çok karşı karşıya kalıyoruz. Suriye’ de 2011 den bu yana şehit olanların sayısı 1 milyon. Orada büyük bir mücadelenin yürüdüğü ve bu mücadelenin büyük kayıplar verdirildiği ve şehit sayısının da çok fazla olduğunu paylaşmak isterim” dedi.

 

20 bin suriyeli türkiyeye dönmeyecek İçişleri bakanı süleyman soylu geçen yıl 28 bin afgan yurt dışına göndermiştik düzensiz göçler