20 dönümlük alan için 800 dilekçe!

TAKİP ET

Karaköprü ilçesi Mehmetçik Mahallesi 811 nolu parsel usulsüz imar planı nedeniyle Urfa Akademik Odalar Birliği tarafından Karaköprü Belediyesine 800 dilekçe verildi.

Mehmetçik Mahallesi 811 nolu parselin, dini tesis, sağlık, kültürel ve sosyal tesis ile semt pazarı alanının konut alanına çevrilmesine tepki gösteren Urfa Akademik Odalar Birliği basın açıklaması ile tepki gösterdi. Karaköprü Belediyesi önünde yapılan açıklamada,  Daha önce Özelleştirme idaresi tarafından konuta dönüştürülmüş ve Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava sonucu Danıştay kararı ile iptal edilmişken, aynı işlemin tekrar tesis edilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz” denildi.

“AYNI İŞLEMİN TEKRAR EDİLMESİNİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”
Urfa Akademik Odalar Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimiz Karaköprü İlçesi Mehmetçik Mahallesi 811 nolu parselde yaklaşık 20 dönümlük alanda Yol, Sağlık Tesis Alanı, Pazar Alanı, Dini Tesis Alanı, Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı, Ticaret Alanı gibi bir mahallenin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek Cumhurbaşkanlığı kararı donatı sonucu alanları, imar 5301 Karar planı ile Konut Sayılı alanına dönüştürülmüştür. Daha önce aynı alan yine Özelleştirme idaresi tarafından konuta dönüştürülmüş ve Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava sonucu Danıştay kararı ile iptal edilmişken, aynı işlemin tekrar tesis edilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

BU YANLIŞ UYGULAMADAN DÖNÜLMELİ
Urfa Akademik Odalar Birliği olarak bu şehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. İmar planlarında var olan tüm sosyal ve kentsel olanakların hemşerilerimizin hizmetinde olması hem kanuni hemde insani zorunluluktur. Bu yanlış uygulamadan geri dönülmezse bu mahallemizde; dini tesis olmayacak, pazar alanı olmayacak, sosyal kültürel tesis olmayacak, sağlık ocağı bina altında hizmet vermeye devam edecektir.

ŞEHİRCİLİK İLKE VE ESASLARINA AYKIRILIK TEŞKİL EDİYOR
Yapılan işlem teknik olarak incelendiğinde; nüfus yoğunluğu artırıcı plan kararları getirdiği, ana plan kararlarında bulunan sosyal donatı alanlarını kaldırdığı ve kamu yararına aykırı olması yönleriyle; 3194 sayılı İmar Kanunu, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği, Şehircilik İlke ve Esaslarına aykırılık teşkil etmektedir. Bugün burada bu aykırılıklara itiraz ederek, dayanışma içerisinde şehrimizin ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu, Urfa Akademik Odalar Birliği olarak bundan sonra da Şehrimizi ilgilendiren her konuda mesleklerimizin gereğini yapacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından Mehmetçik mahalle sakinlerinin itiraz amaçlı imza altına aldığı yaklaşık 800 dilekçe mahalle muhtarı ile birlikte Karaköprü belediyesine verildi.

Karaköprü Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Selim Açar, Diş Hekimleri Odası Başkanı Ekrem Kaya, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı  Avdullah Melik, Mehmetcik Mahalle Muhtarı Yılmaz Kahraman katıldı.
 

Mehmetçik Mahallesi Karaköprü ilçesi Urfa Akademik Odalar Birliği