20. Zırhlı Tugay Komutanlığı taşınacak mı?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, İmar ve Bayındırlık Komisyon raporları arasında yer alan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının taşınacağı alanın kamulaştırılması kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak DEM Parti grubu, karara şerh koydu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 Yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantı, gündemin açılış ve yoklamasının ardından ilgili maddelerin görüşülmesiyle devam etti.

İmar Bayındırlık Komisyonu raporları arasında bulunan, "İlimiz Eyyübiye İlçesi Koçören Mahallesi ve Karaköprü İlçesi Çıralı, Yukarıgöbekli, Yoğunburç Mahallesinde bulunan mera parsellerinin 'Askeri Alan ve Köy Yerleşim Alanı' kullanım amacı doğrultusunda kullanılmasına ilişkin Belediye Meclis Kararı alınması talebi" görüşüldü.

Konuyla ilgili olarak Yeniden Refah Partisi Grup Başkan Vekili Sait Kaya, seçime bir ay kaldığını ve bu kararın seçim sonrası yönetim tarafından alınması gerektiğini ifade etti. Kaya, "Bu alanda neden 5 yıldır bir çalışma yapılmadı? Daha önce askeri alanla ilgili başka bir çalışma vardı, bu nedenle bu konunun görüşülmesine gerek yoktu. Seçime bir ay kalmış, yetişmeyecek. Yeni yönetim bu kararı versin. Bundan 5 yıl önceki seçim vaadiydi ve gerçekleşmedi. Sadece imar planında mera alanı olarak kalacak. Bekletilmesinden yana olduğumuz için ret oyunu veriyoruz" şeklinde konuştu.

Karar, oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu Yeniden Refah Partisi Grup Başkan Vekili Sait Kaya İmar Bayındırlık Komisyonu raporları Şanlıurfa haberleri