2022 yılında zamlardan bıkan vatandaş, 2023'e umutla girmek istiyor

TAKİP ET

Yükselen enflasyon, üst üste yaşanan zamlar derken 2022 yılının sonlarına geldik.  Yüksek enflasyon nedeniyle günübirlik gelen zamlar nedeniyle A'den Z'ye her şeye zam gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. 2022 yılını mutlu geçiremediklerini ifade eden vatandaşlar 2023 yılının huzur ve refah içerisinde geçmesini diledi.

2022 yılında ekonomi anlamında zor bir sene geçirdiklerini söyleyen vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları  gazetemizin mikrofonlarına anlattı. Geçmiş yılları mumla aradıklarını söyleyen vatandaşlar 2022 yılında çektikleri en büyük sorunun ekonomi ve düşük gelir olduğunu belirtti. Yeni yılda refah bir ekonomi ortamı istediklerini söyleyen vatandaşlar 2023 yılında enflasyon oranlarının düşmesini, yükselen temel gıda ürün fiyatlarının düşmesini istediklerini kaydetti.

Pandemi süreci, Ukrayna- Rusya savaşı, zamlar derken 2022 yılının kendilerini yıprattığını ifade eden vatandaşlar, 2023 yılında daha iyi bir ekonomi beklediklerini kaydettiler.

“2022 YILI BENİ YAŞLANDIRDI”

2022 yılında ekonomik anlamda çok büyük zorluklar çektiğini aktaran Halil Ölgeç, 2023 yılında ekonomi anlamda daha rahat etmek istediğini belirtti.

Halil Ölgeç sözlerine şöyle devam etti: “2022 yılı çok zor geçti. Ekonomik olarak baya yıprandık. Hayat pahalılığından, zamlardan dolayı başımızı kaldıramadık. Enflasyon işsizlik rakamlarıyla boğuştuk. Mevsimlik işçi olarak başka şehirlere gidiyoruz. Orada çalıştığımız para eskiden kışın yetiyordu bize fakat bu sene kış hazırlıklarını tamamlayamadan eve eşya doğru düzgün alamadan paramız bitti. Ondan dolayı 2022 yılı gerçekten işçiler açısından zor geçti. İnşallah yeni yılda zamlar falan olmaz. Evimize taze ekmek soframıza çorba koyacak para buluruz. Zamlardan gerçekten sırtımızı kaldıramadık. 2023 yılında inşallah zamsız, sağlıklı, iş dolu yıl olmasını istiyorum.”

“HER ŞEY GÜZELDİ ZAMLAR HARİÇ”

2022 yılını zamlar hariç, dolu dolu geçirdiğini söyleyen Fazıl Akbulut, yeni yılda enflasyon oranlarının düşmesini ve yeni gelen asgari ücret zammından sonra zamların gelmesini istemedi.

Fatih Akbulut “2022 yılını zamlar ve ekonomik sıkıntılar hariç güzel geçirdik. Mutlu, huzurlu, sağlıklı geçirdik. Dediğim gibi sadece zamlar ve yükselen enflasyon bizi etkiledi. Ondan başka güzel geçti.

2023 yılında umuyoruz ki enflasyon düşer işsizlik sorunu çözüm bulur, asgari ücrete yapılan zam yeterli değildi ama yoktan iyidir. 2023 yılının herkese sağlık, barış, bereketli bir yıl olmasını diliyorum.” İfadesini kullandı.

“BU HİKAYEDE YANAN VATANDAŞ OLDU”

Yaşanan pandemi süreci, Ukrayna- Rusya savaşı, zamlar gibi etkenlerde maddi durumu düşük ve asgari ücret çalışanlarını  feci şekilde etkilediğini kaydeden Sinan Doğan, “Pandemiden çıktık, ekonomi krizler, sıkıntılar savaşlar derken enflasyon aldı başını gitti. Bu da vatandaşı çok feci şekilde etkiledi. Çoğu zaman vatandaş ay başını getiremedi. Yaşanan ekonomi sorunlar vatandaşta ne huzur ne mutluluk ne sağlık bıraktı. Ondan dolayı ekonomik anlamda vatandaş baya yıprandı. Temennimiz 2023 yılının daha güzel ve daha güzel geçmesidir. Enflasyon rakamlarının düşürülmesi işsizlik sorunun çözülmesi. Tek gayemiz daha refah bir hayat olması yönünde.” şeklinde konuştu. 

“2022 YILI BERBAT GEÇTİ”

Son yılların en kötü yılı olarak 2022 yılını geçirdiğini ifade eden Ayhan Uzunkaya daha önce böyle bir zam imtihanı ile karşılaşmadığını ilerdeki süreçte de karşılaşmak istemediğini söyledi.

Uzunkaya “2022 yılı berbat geçti. Daha ne söyleyeyim ekonomi sorunlar işsizlik, yükselen enflasyon derken vatandaş adeta zorluklar ile savaştı. Onun için 2022 yılında çektiğimiz zorlukları 2023 yılında yaşamak istemiyoruz. Temennimiz 2023 yılının daha refah daha huzurlu daha sağlıklı olması yönünde” yorumunda bulundu.

2022 yılında zamlar vatandaş 2023’e umutla Yükselen enflasyon vatandaşlar 2023 yılı