3 binden fazla mazbata alınabilir

TAKİP ET

Türkiye'nin genelinde 3 binden fazla muhtarın okuma yazma bilmediği, adli sicil kaydında problem olduğu ve 6 aylık ikamet koşulunu taşımadığı gerekçesiyle mazbataları iptal edilebilir.

Türkiye'de son zamanlarda daha fazla değer kazanan muhtarlık ile ilgili YSK'ya şikayetler de artıyor. İtirazların artması üzerine YSK'nın seçimi kazanmalarına rağmen muhtarların yeterlilik seviyesini araştıracağı belirtildi. Okuma yazma bilmeyenlerin, sicil kaydında problem olan ve 6 aylık ikamet şartını taşımayan muhtarların görevden alınması durumunda Türkiye genelinde 3 binden fazla muhtarın mazbatası geri alınma ihtimali bulunuyor.

 

Şanlıurfa'da kadın muhtar bulunmuyor

Türkiye genelinde bin 71 kadın muhtar bulunurken, Şanlıurfa'da hiç kadın muhtarın olmadığı belirlendi. Türkiye'de 30 bin 5'i mahalle, 18 bin 152'si ise köyde olmak üzere toplam 50 bin 157 muhtar görev yapıyor. İstanbul'da 140, Ankara'da 124, İzmir'de 120 kadın muhtar görev yaparken, Bitlis, Muş, Sinop ve Şanlıurfa'da ise kadın muhtar bulunmuyor.

 

3 binden fazla mazbata alınabilir Şanlıurfada kadın muhtar bulunmuyor türkiyede son zamanlarda daha fazla değer kazanan muhtarlık İtirazların artması üzerine