3 proje için ÇED raporuna gerek duyulmadı

TAKİP ET

Şanlıurfa Valiliği, Eyyübiye ve Birecik'te yapılması planlanan 3 proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda 3 proje için ÇED raporuna gerek olmadığı kaydedildi.

Valilik tarafından 3 proje için alınan “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir Kararı”na göre Eyyübiye İlçesi, Çalışkanlar Mahallesi "Doğaltaş Çıkarma,Kesme,İşleme ve Sayalama Tesisi" projesi, Birecik İlçesi, Ayran Mahallesi "Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi" projesi ve Eyyübiye İlçesi, Koçören OSB Mahallesi "Entegre Yağ Üretim Tesisi" projesi için ÇED raporuna gerek olmadığı kaydedildi.

 

İşte çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararları:

“Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi, Çalışkanlar Mahallesi,201900092 ruhsat numaralı alanda Kaya Doğal Taş Mad. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan "Doğaltaş Çıkarma,Kesme,İşleme ve Sayalama Tesisi" projesi ile ilgili olarak inceleme-değerlendirme yapılmış ve Proje Tanıtım Dosyasında çevresel etkilere karşı alınması öngörülen önlemler yeterli görülmüştür. Ayrıca ÇED Raporu hazırlanmasına gerek bulunmadığı tespit edilmiş olup, söz konusu projeye 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. Maddesi gereğince Valiliğimizce "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.

 

Şanlıurfa İli, Birecik İlçesi, Ayran Mahallesi mevkii,3326065 Erişim Numaralı alanda Durğun Taah. Hafr. İnş. Nak. Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan "Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi" projesi ile ilgili olarak inceleme-değerlendirme yapılmış ve Proje Tanıtım Dosyasında çevresel etkilere karşı alınması öngörülen önlemler yeterli görülmüştür. Ayrıca ÇED Raporu hazırlanmasına gerek bulunmadığı tespit edilmiş olup, söz konusu projeye 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. Maddesi gereğince Valiliğimizce "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.

 

Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi, Koçören OSB Mahallesi,135 ada 13 parsel adresinde İmsan Yağ San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan "Entegre Yağ Üretim Tesisi" projesi ile ilgili olarak inceleme-değerlendirme yapılmış ve Proje Tanıtım Dosyasında çevresel etkilere karşı alınması öngörülen önlemler yeterli görülmüştür. Ayrıca ÇED Raporu hazırlanmasına gerek bulunmadığı tespit edilmiş olup, söz konusu projeye 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. Maddesi gereğince Valiliğimizce "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.”

Şanlıurfa valiliği eyyübiye Çed raporu Çevresel etki değerlendirmesi ayran mahallesi