30 yetime giyim yardımı yapıldı

TAKİP ET

Siverek'ten minibüs ile Şanlıurfa Hayrat İnsan Yardım Derneği Toplum Merkezine getirilen 30 yetim çocuk, toplum merkezini gezdikten sonra kışlık ayakkabı ve giyecek hediyesini aldı.

Türkiye’de ve dünyada yaptığı çalışmalar ile dikkatleri çeken Hayrat Vakfı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa’da da ciddi çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

 

Maddi ve manevi olarak destek oluyoruz

Program ile ilgili konuşan Hayrat Vakfı Siverek ilçe temsilcisi Fatih Culaz,”Siverek Hayrat Vakfı olarak üniversite, lise ve ortaokul olmak üzere yatılı talebelerimiz var. Bu kardeşlerimiz hem okullarına destek olmak hem de manevi hayatlarına katkıda bulunmak üzere çalışıyoruz. Çocuklarımızın hem maddi hem de manevi olarak sağlam temellere oturması adına çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

 

Ayakkabı, mont, bere ve botlarını hediye ettik

Siverek Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren, “Siverek’te yetim çalışmaları yürütüyoruz. Bunun yanında bu çocuklarımızın ailelerine periyodik olarak gıda yardımında bulunuyoruz.  Bu günde yetim eğitim merkezimizde bulunan kardeşlerimizin ayakkabı, mont, bere ve botlarını hediye ettik. Bu çocuklarımızın hafta bir düzenleyeceğimiz programlar ile madde ve manevi olarak destek sunacağız.” diye konuştu.

 

Gençlik teşkilatı olarak çalışıyoruz

Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Culaz, “Ben aynı zamanda Doğu Güneydoğu Hayrat İnsani Yardım Derneği Gençlik Teşkilatı Temsilcisiyim. Şanlıurfa’da şu anda önünde bulunduğumuz toplum merkezimizde bilgisayar, İngilizce Kursları ve gıda yardımları yapılıyor. Siverek olarak da yaklaşık 20 ailemiz var. Bu ailelerimizin çocuklarının büyük bölümü yetim ve biz bu çocuklara özen gösterip ona göre çalışmalar yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

İslami ve imani çizgide çalışmalar yapılıyor

Gençlik olarak yaptıkları çalışmalarda önem verdikleri konuları vurgulayan Culaz, “Doğu Güneydoğu Hayrat İnsani Yardım Derneği Gençlik Teşkilatı olarak da çocuklarımızın algısını imani, İslami, ahlaki ve kültürel tarafa çekmek için ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Bu kapsamda, kan bağışı, ağaç dikimi, ailelere yardım dağıtımı gibi çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

siverek hayrat İnsani yardım derneği Şanlıurfa hayrat İnsan yardım derneği güneydoğu hayrat İnsani yardım derneği fatih culaz Şanlıurfa