300 dönümden 44'ü sonunda betonlaşacak

TAKİP ET

Harran Üniversitesi tarafından ısrarla TOKİ'ye verilmek istendiği Eyyübiye Kampüsünün 300 dönümlük alanından 44 dönümü Eyyübiye Belediyesi'ne verildi. Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de tarım arazisi dediği alanda hizmet binası ve diğer yapılaşmalar yapılarak betonlaştırılacak.

Geçtiğimiz yıl Harran Üniversitesi eski Rektörü Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Kampüsünde bulunan 300 dönümlük alanı TOKİ'ye vermek istemişti. Taşaltın, TOKİ'nin imara açılmak istendiği alanda kamu binaları yapmak istemiş, bunun karşılığında ise Osmanbey Kampüsünde lojman ve yurt yapılmasını belirtmişti. Bu konu gündeme gelerek tartışmalara neden olurken, eski rektör Ramazan Taşaltın ile Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi de tartışmalarla karşı karşıya gelmişti.

 

Eski Başkan Çiftçi, "Burası tarım arazisidir" demişti

Eski belediye başkanı Nihat Çiftçi Harran Üniversitesi'yle karşı karşıya geldiği arazi üzerine yaptığı açıklamada, "Rektör Bey çıkmış diyor ki ‘Eyyübiye Kampüsünde imara açmayı istediğimiz araziyi imara açmadın. Bunu söyleyen bu memleketin akademisyeni, eğitmeni. Bu kişi tarım arazisinin imara açılmasını istiyor. Ya böyle bir kişinin bilimsel düşünmesi, bu algıları kaldırması gerekirken, bize ışık olması, halkı bilgilendirmesi gerekirken halen algılar oluşturuyor. Rektör Taşaltın, bugüne kadar bir rapor mu sundun bizlere?” ifadelerini kullanmıştı.



 



Tarım arazisi denildiği alanda beton yapılar olacak

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsündeki 44 dönümlük alanın Eyyübiye Belediyesi’ne tahsisi gerçekleşti. Alanda kamu kampüsü ve hizmet binası yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, "Eyyübiye’nin her şeyin en iyisine layık olduğunu ve bunun için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,” 1 Nisandan önce seçim öncesi çalışmalarımızda vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz en büyük vaatlerimizden biri kamu kampüsüydü. Seçildiğimizden hemen sonra kamu kampüsünün yeri noktasında nerede yapabiliriz arayışına girdik ve zaman içerisinde en uygun yerin Harran Üniversitesi'ne ait olan arazide olacağı kanaatine vardık. Yaklaşık 4 aydır Ankara’da yoğun temaslarımız sonucunda sağ olsun sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatları ile Harran Üniversitesi tahsisine ait olan yerin Bakanımızın talimatı ile 44 dönümü Eyyübiye Belediyesine geçmiş oldu." dedi.

 

Eski misafirhane, belediyenin hizmet birimi olarak hizmet vermeye devam edecek

Geçtiğimiz aylarda Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan hizmet binası olduğu gibi bırakılmış, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında bulunan hasta yakınları misafirhanesinin hizmet binasına çevrilmesi kararı alınmıştı. Bu nedenle misafirhane de bölgede bulunan caminin alt katına taşındı. Ancak belediye, hizmet binası için Eyyübiye Kampüsü arazisinde karar aldı. Hizmet binasının burada yapılmasına karar verilmesine rağmen misafirhane de hizmet binasına dönüştürülmeye devam edecek. Belediye hizmet binasının yapılmasından sonra eski misafirhane de belediyenin bir birimi olarak hizmet vermeye devam edecek. 

 

Başkan Kuş'tan yeşil ile ilgili açıklama

Bölgenin yeşil alanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, "Projemizi yaparken, Eyyübiye’nin tarihi dokusunu göz önünde bulunduracağız.  Bu tarzda bir proje gerçekleştireceğiz. Burası bizim için çok değerli ve kıymetli bir yer. Bölgenin dokusunu bozmak istemiyoruz. Eyyübiye’nin yeşil alanlara ihtiyacı var. Yeşil alanları koruyacağız inşallah. Belki kanaat önderlerimiz ile Üniversitemiz ile bu işte uzman olan kişiler ile istişare edeceğiz ve burada nasıl bir proje yapmamız gerektiği noktasında kendilerinden fikirler alacağız. Aldığımız fikirler doğrultusunda  projeyi gerçekleştirip, inşaatına başlayacağız. Eyyübiye’ye ve Şanlıurfa’ya hayırlı olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

300 dönümden 44ü sonunda betonlaşacak harran Üniversitesi tarafından ısrarla tokİye verilmek istendiği 44 dönümü eyyübiye belediyesi e verildi eski başkan Çiftçi urası tarım arazisidir demişti