33 kişi, saldırı alanında anıldı

TAKİP ET

20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç ilçesinde IŞİD'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden 33 kişi, saldırının yaşandığı Amara Kültür Merkezi bahçesinde anıldı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin de bulunduğu 300 kişi, 20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezinin bahçesinde bir araya gelerek, Suriye'de yaşanan IŞİD saldırısının ardından Kobani'nin yeniden inşası ile ilgili basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklaması sırasında terör örgütü IŞİD tarafından saldırı gerçekleştirilmiş ve 33 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.







Saldırının üzerinden 4 yıl geçti

Saldırının 4'üncü yıl dönümü için olayın yaşandığı Amara Kültür Merkezi'nde tören düzenlenerek hayatını kaybeden 33 kişi anıldı. Etrafı barikatlarla çevrilen ve polisin yoğun önlem aldığı anma törenine, aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Nimetullah Erdoğmuş ile çeşitli siyasi parti ve STK temsilcileri ile saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralananlar katıldı. Patlamanın olduğu noktaya karanfil bırakan ölen kişilerin yakınları gözyaşı dökerek, saldırıyı kınadı.

 

33 kişi saldırı alanında anıldı 20 temmuz 2015 tarihinde iŞİd saldırısının ardından sosyalist gençlik dernekleri federasyonu