'34 bin 710 kişi istihdam edildi'

TAKİP ET

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Lezgin Özmen, 2019 yılında 34 bin 710 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Özmen, 2020 yılında vizyon hedefini büyüteceklerine dikkat çekti.

İŞKUR İl Müdürü Lezgin Özmen, Şanlıurfa’da işe yerleştirilenlerin verilerini açıkladı. Turizm sektöründe de büyük katkı hedeflediklerini söyleyen Özmen, “Şanlıurfa İŞKUR olarak istihdamda öncü kurum olma gayesiyle çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın işgücü piyasasına katılımlarını artırmak, işverenlerimize nitelikli destek sunmak maksadıyla İŞKUR olarak her zaman çalışanın ve işverenin yanında olmuşuzdur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla başlayan “2019 İstihdam Seferberliği” ile istihdama bir kazanç amaçlanmıştır. Aynı zamanda ilimizin 2019 Göbeklitepe yılı seçilmesiyle turizm sektörüne büyük katkı hedeflenmiştir.” dedi.

 

‘Özel sektörlerle görüşülerek 8 bin 380 kişi işe yerleştirildi’

Özel sektörlerle görüşülerek 8 bin 380 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Lezgin Özmen, “Bu yıl İŞKUR olarak İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetimizi daha nitelikli hale getirerek nitelikli danışmanlık sistemini uyguladık. Bu sayede iş arayan vatandaşlarımıza, işverenlerimize ve işgücü piyasasına girmede zorluk yaşayan engelli vatandaşlarımıza etkin bir hizmet sunarak daha nitelikli hizmet sunduk. İŞKUR olarak Şanlıurfa ilimizde 83 bin 871 kişiye iş veya meslek arama-seçme, istihdam öncesi ve sonrası olmak üzere çeşitli hizmetler verilmiştir. Yapmış olduğumuz hizmet neticesinde 4 bin 749 özel sektör işyerleri ziyaret edilerek 16 bin 129 kişilik açık iş alınmıştır. Alınan bu ilanlar sonrası 8 bin 380 kişi İŞKUR aracılığıyla işe yerleşmiştir. Nitelikli danışmanlık modelimizle kişiler ile yapılan görüşmeler sonucu iş hayatına ilk defa giren, işini değiştirmek isteyen, kendi işini kurmak isteyen veya herhangi bir mesleği olmayan 12 bin 93 kişi aktif işgücü hizmetlerimizden faydalanması sağlanmıştır. Bunlardan tecrübesi olmadığı için iş bulmakta zorlanan 6 bin 647 vatandaşımıza İşbaşı eğitim Programı ile destek sunduk. 419 kişi girişimcilik eğitimi alarak kendi işini kurmalarının ilk adımını sağladı.” diye konuştu.

 

‘İşe giremeyen 7 bin 230 kişi tekrar iş hayatına entegre edildi’

İŞKUR Müdürü Özmen, “Toplum yararına programlarımız ile iş hayatına girmekte zorlanan, zorluk çeken 35 yaş üstü erkek ve kadınlarımız için yıl boyunca çeşitli programlar ile kamu kurumlarında geçici süreyle çalışma imkânı sunduk. Bu kapsamda çeşitli kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere 7 bin 230 kişi geçici olarak iş hayatına tekrardan entegre edildi.” şeklinde konuştu.

 

‘2019 yılında 34 bin 710 kişi istihdam edildi’

Özmen, “2019 Göbeklitepe yılı münasebetiyle turizm sektörüne destek olmaya çalıştık. Bu sektörde faaliyet gösteren işyerlerine tüm desteklerimizi sunarak son beş yıl içerisinde 2 bin 181 kişi aktif işgücü programlarımızdan faydalandı. İşten ayrılan kişilerin gerekli şartları sağlamaları halinde verilen İşsizlik Ödeneği için 15 bin 151 başvuru alınmış olup 7 bin 7 kişiye ödenek bağlanmıştır. 2019 yılı için kısaca söylemek gerekirse Şanlıurfa İŞKUR olarak 34 bin 710 kişinin istihdam edilmesinde rol aldık. 2020 yılı için daha yüksek hedef vizyonu ile istihdamda öncü kurum olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



Urfa Değişim

 

‘34 bin 710 kişi istihdam edildi’ ‘Özel sektörlerle görüşülerek 8 bin 380 kişi işe yerleştirildi’ ‘İşe giremeyen 7 bin 230 kişi tekrar iş hayatına entegre edildi’ ‘2019 yılında 34 bin 710 kişi istihdam edildi’