5 ayda 9 bin 421 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Uyuşturucu suçuna yönelik yapılan operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye genelinde yüzde 25 oranında operasyon artışı gerçekleştirdik. Yılbaşından bugüne kadar Türkiye çapında uyuşturucu suçlarından 9 bin 421 kişi tutuklandı." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin konuşan Soylu, "Dünyada bu uyuşturucu konusunda insanlığa yönelmiş çok büyük bir tehdit var. Türkiye bu tehdidin en fazla hedefinde olan ülkelerden birisi. Hem madde bağımlılığı noktasında bize yöneliyor hem de terörün finansmanı noktasında bize yöneliyor. Burada çok büyük bir mücadele verdiğimizi söylemek isterim. Türkiye genelinde yüzde 25 oranında bir operasyon artışı gerçekleştirdik. Yılbaşından bugüne kadar Türkiye çapında uyuşturucu suçlarından 9 bin 421 kişi tutuklandı. Şu anda 57 bin 800 kişi var içeride. Yani sahayı özellikle uyuşturucu konusunda ciddi şekilde baskılıyoruz. Dolayısıyla bu mücadelede belediyelerimizi, yerel yönetimlerimizi, muhtarlarımızı yanımızda görmekten çok mutlu oluyoruz. Çünkü bu bir milli meseledir, çoluk çocuğumuzla, gelecek nesillerimizle alakalı bir meseledir." dedi.

 

5 ayda 9 bin 421 kişi tutuklandı uyuşturucu suçuna yönelik yapılan operasyon türkiye in en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu İçişleri bakanı süleyman soylu