5 ilçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Siverek, Halfeti, Birecik ve Harran ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Ceylanpınar Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Abdullah Aksak, Garnizon Komutanı Tank Yüzbaşı Tahsin Arda Karabiber, Barış Pınarı Harekatı sırasında PKK/PYD'li teröristlerce düzenlenen havan saldırısında şehit olan Eilf Terim ile Mazlum Güneş'in ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Kaymakam Mehmet Keklik, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

 

Daha sonra PKK/PYD'li teröristlerce düzenlenen havan saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Elif Terim ve Mazlum Güneş'in anısına yazılmış şiirler okundu.

 

Program, tören geçişiyle sona erdi.

 

Siverek

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.

 

Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler'in kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etmesinin ardından program Kültür Merkezi'nde devam etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Cumhuriyetin getirdiği yeniliklerin, atılımların Türk milletine yeni ufuklar açtığını belirten Çiftçiler, "Cumhuriyet ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza katkı sağlayarak tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Ülkemiz ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve zengin insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konum kazanmaktadır. Muhakkak ki bu gücü milletinden alan demokratik cumhuriyet rejiminin olması önemli bir rol oynamıştır." dedi.

 

Program, Cumhuriyet konulu sinevizyon gösterisinin ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.

 

Yaklaşık iki saat süren program, öğrencilerin koro halinde seslendirdiği türkülerle sona erdi.

 

Programa Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, 107. Topçu Alayı Komutan Vekili Albay Süreyya Andıç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hayri Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, birim müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Halfeti

Halfeti'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

 

Tören, Halfeti ilçe kaymakamı Selami Korkutata'nin sabah kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

 

Daha sonra Pazar Yeri Meydanı'nda devam eden törende, Kaymakam Selami Korkutata ve Belediye Başkanı Şeref Albayrak burada öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

 

Kaymakam Korkutata, burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Soner Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Kandemir ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Birecik

Birecik ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Birecik Belediyesi,  Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Fırat Köprüsünü Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla donattı.

 

İlçe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Garnizon komutamı Tolgahan Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Harun Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Murat Türkel katıldı.

 

Kaymakam Fatih Çelikkaya günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

 

Tören ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların hazırladığı etkinlikler ve tiyatro gösterisiyle sona erdi.

 

Harran

Harran'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik'in makamında tebrikleri kabulüyle başlayan tören, kapalı spor salonunda devam etti.

 

Kaymakam Çelik ile Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

 

Tören, bazı öğrencilerin şiir ve tiyatro gösterisiyle sona erdi.

belediye başkanı mahmut Özyavuz ceylanpınar siverek halfeti bilecik 29 ekim cumhuriyet bayramı