500 Yetimin Yüzünü Güldürdüler

TAKİP ET

İyilik Der Şanlıurfalı yetimleri utmadı. 500 Yetimin yüzü iyilik der ile güldü.

Ramazan ayının paylaşmak ve yardımlaşmak olduğunu belirten İyilik Der il temsilcisi Ömer Hebeş, yardımlaşmanın sadece ramazan ayında değil, yılın 365 gününde olması gereken bir sosyal sorumluluk olduğunu söyledi.



Gıda ve giyim yardımlarının yanı sıra eğitim ve yurt dışı yardımlaşma faaliyetlerinin de sürdüğünü belirten Ömer Hebeş, Şanlıurfa da bulunan ve önceden tespit edilen 500 yetim çocuğu Ramazan bayramı öncesinde giydirdiklerini belirten Hebeş, yetimlerin kendilerine peygamber emaneti olduğunu söyledi.

Hebeş, sosyal yardımların artarak devam etmesi için hayırsever vatandaşların bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerine yardım ellerini ulaştırması gerektiğini kaydederek şöyle konuştu; “Şanlıurfa’da faaliyet gösteren İnsan eğitim ve yardımlaşma derneği ve ona bağlı yardım kuruluşu İyilik Der aracılığıyla‘”iyilikte sınır yok, herkes için iyilik” anlayışı ile yola çıkan bu gönüllülük hareketi alan el ile veren el arasında köprü olmayı sürdürmekte.



Ramazan ayının başlaması ile birlikte gıda yardımı, yurt dışında farklı coğrafyalarda yetimler için iftar programları devam etmektedir.  Geleneksel Yetim Giydirme Programları kapsamında 25 Mayıs 2019’da başlanarak 3 gün boyunca 500 yetim giydirdik. Yetimleri bir emanet olarak gören gönüllüler onlarla sadece Ramazan ayında değil bütün yıl boyunca yardım elini uzatmaktadır. Giderek büyüyen bu iyilik hareketi “Ramazan’ın bereketini iyiliklerle çoğaltmaya” devam etmektedir. Hayırsever vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz, unutmayın bu iyiliğe sizinde ihtiyacınız olacak” şeklinde konuştu.



Fethi Tapaç / Urfa Değişim Gazetesi

geleneksel yetim giydirme programları İyilik İyilik der Şanlıurfalı yetimler haberler