6'lı masanın il başkanından eski Ak Parti vekiline destek!

TAKİP ET

Türkiye siyasetinde  Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında gerilimler yaşandığı bugünlerde Ak Parti'ye hizmet etmiş iki vekilin tazminat davası Şanlıurfa'da ve ülke gündemine bomba gibi düştü.

Seydi Eyyüpoğlu’nun yerel bir televizyona çıkarak Fakıbaba’nın kendisini vekil olarak görmemesi için ellinden geleni yaptığını söylerken Fakıbaba’ya ağır ithamlarda bulunmasından dolayı Ahmet Eşref Fakıbaba’da maruz kaldığı hakaretlerden dolayı eski vekil Eyyüpoğlu’nu mahkemeye vermişti.

Uzun süren mahkeme  geçen gün sonuçlanırken, Eyyüpoğlu’nun Fakıbaba’ya tazminat vermesine karar verdi. Ahmet Eşref Fakıbaba’da kazandığı tazminatı Şanlıurfa’da bir aşevine bağışladı.

Eyyüpoğlu ve Fakıbaba arasında bunlar yaşanırken 6’lı masanın üyesi olan Saadet Partisi’nin, Urfa İl Başkanı Niyazi  Yanmaz, eski Ak Parti milletvekili Eyyüpoğlu’nun tarafını tutarak ilginç bir yorumda bulundu.

Yanmaz, “Fakıbaba, Saadet Partisinden belediye başkanı adayı olduğunda Seydi Eyüpoğlu’na gitti ve sığındı. O Fakıbaba, Seydi beyi tazminata mahkûm etmiş ve övünüyor” dedi.

Yanmaz tepkisini şöyle sürdürdü. “Seydi bey her türlü desteği verdi. Hatta seçim gecesi sabaha karşı SEYDİ bey “Çok yorgunum istirahate çekileceğim” dedi.  İl seçim kurulu mahallini terk etmemesi için Fakıbaba çok rica etti. O Fakıbaba, Seydi beyi tazminata mahkum etmiş! Ve övünüyor. Urfa kamuoyu vicdanına sunuyorum.”