600'e yakın terörist firar etti

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı devam ederken, teslim olan YPG/PKK'lı terörist sayısının 40'ı geçtiği, yaklaşık 600 teröristin de örgütten firar ettiği belirtildi.

Barış pınarı Harekatı, 9. gününde de Fırat'ın doğusunda devam ederken 673 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ateş destek unsurları ile Resulayn'daki terörist hedeflerini vuruyor. Mühimmat depolarının vurulduğu belirlenirken, sınırın diğer tarafından da dumanlar yükselmeye devam ediyor.

PKK/YPG'li teröristlerin birbirine çok yakın olan binaların içerisine saklanarak saldırılar gerçekleştirdiği belirtilirken, Resulayn'ın doğu kırsalında ise teröristlerle şiddetli çatışmalar sürüyor. Bölgede binaları birbirine bağlayan 100 kilometre uzunluğunda 300'e yakın tünel olduğu da açıklanan bilgiler arasında.

 

Teslim olan terörist sayısı 40'ı geçti

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fırat'ın doğusunda terör örgütü ile hareket eden Arapların büyük bölümünün örgüte olan desteğini çekmeye başladığı tespit edildi. Bu kapsamda Suriye'nin Rakka ve Tabga bölgelerinde terör örgütü YPG/PKK'nın zorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiği belirlenirken, TSK'ya teslim olan terörist sayısının 40'ı geçtiği bildirildi.

 

600e yakın terörist firar etti teslim olan terörist sayısı 40ı geçti barış pınarı harekatı 9. gününde de fıratın doğusunda devam ederken türk silahlı kuvvetleri ateş destek unsurları