663 milyon Avroluk destek sağlanacak

TAKİP ET

AB tarafından fonlanan Sosyal Uyum Yardım (SUY) programı sayesinde, Türkiye'de savunmasız 1.7 milyon mülteci en acil ihtiyaçları için mali yardım alıyor.

Avrupa Komisyonu, AB'nin Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRİT) kapsamında büyük çaplı projeler yürütmeye devam ederek, 663 milyon Avroluk insani yardımı harekete geçiriyor. 600 milyon Avro AB'nin bugüne kadarki en büyük insani yardım programı olan, Sosyal Uyum Yardım (SUY) Programının devamlılığını sağlayacaktır. Kalan fonlar ile eğitim ve sağlık gibi temel hizmetler alanındaki projeler desteklenmeye devam edilecek.



Komisyon'un İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu Üyesi Christos Stylianides konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “AB desteği, Türkiye’deki mülteciler için gerçek bir fark yarattı. AB desteği sayesinde yaklaşık 1.7 milyon mülteci temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ve yarım milyondan fazla mülteci çocuk okula gidebiliyor. Sonuçlar ortada. Türkiye'deki AB yardımını başarı hikâyesine dönüştürdükleri için sahadaki insani yardım ortaklarımıza teşekkür ederim. AB, AB-Türkiye Bildirisi doğrultusunda taahhütlerini yerine getirmeye devam etmeye kararlıdır.''



SUY programının sürdürülmesi sayesinde, Türkiye'deki en savunmasız mülteciler özel bir banka kartı aracılığıyla aylık mali yardım almaya devam edecektir. Bu yardım mültecilerin yiyecek ve kira gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalarına, aynı zamanda yerel ekonomiye ve topluma entegre olmalarına yardımcı olacaktır. AB fonları ayrıca yarım milyondan fazla mülteci çocuğun düzenli olarak okula gitmesini sağlayacak ve 20.000'den fazla eğitim dışı kalmış çocuğun destek alarak okul eğitimini yakalamalarına yardımcı olacaktır. Sağlık ve koruma hizmetlerine erişim gibi diğer destekler de devam edecektir.

AB'nin tüm insani yardım fonları sıkı bir şekilde izlenmekte olup, bu yardımlar sadece insani yardım ortaklarımız aracılığıyla faydalanıcıları belirlenmiş olan projelere aktarılmaktadır.

 

663 milyon avroluk destek sağlanacak ab in türkiyedeki mülteciler için mali yardım programı komisyonun İnsani yardım ve kriz yönetimi suy programının sürdürülmesi