7 milyon liradan fazla...

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tasarruf tedbirlerini açıkladı. 7 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlanacağını söyleyen Beyazgül, belediyeye ait araçların da şahsi hizmetlerde kullanılamayacağını ve mesai bitiminde otoparka çekileceğini belirtti.

Kamu kurum araçları, personeller tarafından şahsi olarak kullanılırken, bu konu sürekli tartışılarak gündemde yerini alıyordu. En fazla tepki çeken konulardan biri olan personellerin araçları şahsi işlerinde kullanması konusunda Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım attı. Büyükşehir bünyesinde bulunan araçların mesai bitiminde dışarı çıkarılması yasaklandı. Araçlar bağlı bulunduğu dairelerin otoparkına çekilecek. Bu yasağa uymayanların hakkında ise cezai işlem başlatılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin tasarruf çalışmaları ile ilgili basın açıklaması yapan Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, "Tasarruf tedbirleri noktasında hareket ederek Büyükşehir Belediyemizde bir genelge hazırladık. Bu genelge çerçevesinde hizmet ağırlıklı araç kullanımını kararlaştırdık. Tüm araçlara hizmet tahsisi getirildi. Tüm araçları her daire başkanlığı için oluşturduğumuz araç havuzundan topluyoruz. İhtiyaca göre kişi, görev emri ile aracı kullanacak.  Görevi gereği mesai dışı çalışması gerekenler haricinde tüm araçlar mesai bitiminde kendi daire başkanlıklarının otoparkına çekilecek. Kesinlikle dışarı çıkarılmayacak. Çıkarılanlar ve çıkarılmasına izin verenler hakkında yasal işlem yapılacaktır." dedi.







'Toplamda 7 milyon 251 bin lira tasarruf edilecek'

Atıl durumda olan araçların sözleşmelerinin feshedildiğini belirten Başkan Beyazgül, "Bu genelge ile halkımızın hizmeti için ayrılmış araç ve gereçler amacına uygun verimli ve tasarruflu kullanılmış olacaktır. Yakıttan tasarruf edilen araçlar toplamda 44 tanedir. Bu araçlardan 1 milyon 403 bin yakıttan, 116 bin 970 lira da aylık kiradan tasarruf edilmektedir. Ayrıca Fen İşleri Daire Başkanlığımızda toplamda 42 araç ile 770 bin kira bedeli ve 2 milyon 200 bin lira yakıt tasarrufu sağlanmıştır. ŞUSKİ'de de 40 araçta tasarruf sağlanmıştır. Toplamda 7 milyon 251 bin 951 lira belediyemiz tasarruf sağlamış olacaktır. Yani ŞUSKİ, Fen İşleri ve Büyükşehir Belediyemizde binek araçlardan ve iş makinelerinden tasarruf sağlayacaktır. Araçların takibi yapılacaktır. Araca ihtiyaç duyulduğu zaman yine kiralayacağız. Bazı araçlar bir müddet atıl vaziyette kalabiliyor. O süre zarfında da kira işlemesin diye araçları kira kısmından çıkarıyoruz. Bu nedenle 44 aracı iade edeceğiz." şeklinde konuştu. 







'Aylık tasarruf 600 bin lira oluyor'

Beyazgül, "Yaptığımız tasarruflar neticesinde aylık 600 bin lira olmak üzere bir tasarruf sağlıyoruz. Rakamlar daha da yükselebilir, çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda yıllık 7 milyon 200 binlik bir tasarruf sağlamış bulunmaktayız. Kirada olan ek binalarımız için de çalışma yapılmaktadır. Bunlar da tasarruf tedbirlerimiz çerçevesinde toparlanıp bir kısmı kiradan çıkarılacaktır. Orada da bir tasarruf sağlamayı ön görüyoruz. Urfa'ya en güzel hizmet nasıl yapılırsa o şekilde çalışmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı. 







Belediyenin borcu önümüzdeki günlerde açıklanacak

Büyükşehir Belediyesinin borç söylemlerine de değinen Başkan Beyazgül, "Belediyemizin borç miktarının yüksek olduğu bilgisi doğrudur. Bu borçlar, Şanlıurfa’ya yapılan hizmetlerin karşılığıdır. Bu konudaki açıklamamızı ilerleyen zamanlarda bir televizyon haber programında detaylı bir şekilde açıklayacağım." diye belirtti.

 

7 milyon liradan fazla... Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül tasarruf tedbirlerini açıkladı kamu kurum araçları