856 bin öğrenci için son ders zili çaldı

TAKİP ET

Şanlıurfa genelinde yarıyıl tatili bugün itibariyle başladı. Şanlıurfa genelinde eğitim gören 856 bin öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Ülke genelinde Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarıyıl tatiline girmek üzere karne aldı. Karne alan öğrencilerden kiminin notları iyi olduğu için sevinirken, kimisi de üzüldü.  Şanlıurfa genelinde ise 856 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

17 gün tatil yapacaklar

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan öğrenciler, 17 gün tatil yapacak. Genel olarak 15 gün olan yarıyıl tatilinde 15. günün haftasonuna denk gelmesi öğrencilere 2 gün daha fazla tatil yapma imkanı sağladı. Öğrenciler yarıyıl tatilinin ardından 4 Şubat 2019 Pazartesi günü okula başlayacak. Yani 4 Şubatta öğrenciler için ikinci dönemin ilk ders zili çalacak.



Şanlıurfa Anadolu Kız Lisesi Müdürü Demet Yılmaz, "Yarıyıl tatili sadece öğrencilerin kendi durumlarını değerlendirmesine yöneliktir. Öğrenciler, birinci dönemdeki durumuna bakarak ikinci dönemde ona göre notlarını düzeltmeye gider. Bu nedenle kiminin karnesinde iyi not olurken, kiminin notları kötü olabilir. Ama öğrencilerin öğrenim hayatı bu karneye bağlı olmadığı gibi kötü not alan öğrencilerin de üzülmemesi gerekir. Daha iyi bir eğitim dönemine kendilerini hazırlamalılar. Öğrenciler yarıyıl tatilinde hem dinlensinler hem de kitap okumayı ihmal etmesinler. Bu durumda tüm öğrencilere iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum." diye konuştu.



Turan: Bol Bol dinlenin!

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da yarıyıl tatili için bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajında öğrencilere bol bol dinlenmeleri için tavsiyelerde bulunan Turan, "2018/2019 Eğitim-Öğretim yılının 1. dönemini Şanlıurfa'mızda başarılı ve huzurlu bir şekilde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz tüm öğrencilerimizin karne heyecanına yürekten katılıyorum. Daha müreffeh ve daha güçlü bir ülke için çıkmış olduğumuz bu eğitim yolunda ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak olan sevgili öğrencilerimiz için büyük bir özveri ile çalışan ve bu çalışmaları yürekten destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum.  Öğrencilere bol bol dinlenip eğlenebileceği mutlu ve sağlıklı tatiller diliyorum." dedi.