Açık hava mü­ze­si Har­ran tu­rizm se­zo­nu­nu açtı

TAKİP ET

Halk mi­ma­ri­si­nin en fark­lı ör­nek­le­rin­den küm­bet ev­le­ri, dün­ya­nın ilk İslam üni­ver­si­te­si­nin ka­lın­tı­la­rı, sur­la­rı, iç kale ve tür­be­le­riy­le adeta açık hava mü­ze­si­ni an­dı­ran Şan­lı­ur­fa'nın Har­ran il­çe­si, tu­rizm se­zo­nu­nu açtı.

Dün­ya­nın en eski yer­le­şim yer­le­ri ara­sın­da gös­te­ri­len ve bir dönem Asur­lu­lar ile Eme­vi­ler'e de baş­kent­lik yapan Har­ran, yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­rin büyük il­gi­si­ni çe­ki­yor. UNES­CO'nun dünya mi­ra­sı lis­te­si­ne aday kent­ler­den bi­ri­si olan Har­ran, bin­ler­ce yıl­lık ta­ri­he ışık tutan eser­le­riy­le zi­ya­ret­çi­le­ri­ni kül­tür yol­cu­lu­ğu­na çı­ka­rı­yor. Ba­ha­rın gel­me­siy­le tu­rizm se­zo­nu­nu açan marka kent Har­ran, özel­lik­le fo­toğ­raf tut­kun­la­rı için doğal bir stüd­yo or­ta­mı sağ­lı­yor.

HAR­RAN TARİH HA­Zİ­NE­Sİ

Har­ran Be­le­di­ye Baş­ka­nı Meh­met Öz­ya­vuz, il­çe­nin kül­tür tu­riz­mi açı­sın­dan çok önem­li bir mer­kez ol­du­ğu­nun al­tı­nı çi­ze­rek, “Har­ran'da bir tarih ha­zi­ne­si ya­tı­yor. Her yıl yüz bin­ler­ce kişi bu ta­ri­hi me­kan­la­rı gör­mek, geç­mi­şin iz­le­ri­ne do­kun­mak için il­çe­mi­ze ge­li­yor. Şehri yö­ne­ten­ler ola­rak biz­ler de mi­sa­fir­le­ri­mi­zin bu­ra­dan mem­nun bir şe­kil­de ay­rıl­ma­sı için eli­miz­den gelen gay­re­ti gös­te­ri­yo­ruz” dedi.

HAR­RAN'IN GE­LE­CE­Ğİ TU­RİZM­DE

Har­ran'ın kül­tü­rel ve doğal de­ğer­le­ri­nin ko­ru­na­rak ge­lecek ku­şak­la­ra ak­ta­rıl­ma­sı ve dün­ya­ya ta­nı­tıl­ma­sı için bir­çok ça­lış­ma yü­rü­tül­dü­ğü­ne dik­kat çeken Öz­ya­vuz:

"Har­ran sa­de­ce Şan­lı­ur­fa'nın bir il­çe­si değil, aynı za­man­da dünya mi­ra­sı. Hatta UNES­CO'nun dünya mi­ra­sı lis­te­si­ne aday kent­ler­den bi­ri­si. O yüz­den biz­ler, tu­riz­min, Har­ran'ın ge­le­ce­ği için çok önem­li ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­ruz. Önem­li bir tarım böl­ge­si olan Har­ran'ın ta­rım­dan elde et­ti­ği ge­lir­den kat kat faz­la­sı­nı tu­rizm­den elde ede­bi­le­ce­ği­ne ina­nı­yo­ruz. Tu­riz­min ge­liş­me­si için de ça­ba­la­rı­mı­zı devam et­ti­ri­yo­ruz" şek­lin­de ko­nuş­tu.

BÜTÜN ÇABA HAR­RAN İÇİN

Bu kap­sam­da, geç­ti­ği­miz yıl­lar­da Küm­bet Otel'in hiz­me­te su­nul­du­ğu­nu be­lir­ten Öz­ya­vuz, “Har­ran'a gelen tu­ris­tin il­çe­de kalma sü­re­si­ni ar­tı­ra­cak ça­lış­ma­la­ra ağır­lık ve­ri­yo­ruz. 

Tüm ça­ba­mız Har­ran için. İlçe­mi­ze hak et­ti­ği tu­rizm de­ğe­ri­ni ka­zan­dır­mak ve mev­cut tu­rizm po­tan­si­ye­li­ni yük­selt­mek için ça­lı­şı­yo­ruz. Ge­lir­le­ri­mi­zin az­lı­ğı­na ta­kıl­ma­dan, ma­ze­ret gös­ter­me­den, bu hiz­met­le­ri­mi­zi kı­sıt­lı im­kân­lar­la ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Ta­ri­hi do­ku­nun gün yü­zü­ne çı­kar­tıl­ma­sı ama­cıy­la ya­pı­lan ka­zı­la­rın da devam et­ti­ği­nin al­tı­nı çizen Har­ran Be­le­di­ye Baş­ka­nı Meh­met Öz­ya­vuz, ka­zı­lar son­ra­sı Har­ran'ın ta­ri­hi zen­gin­li­ği­nin daha iyi or­ta­ya çı­ka­ca­ğı­nı kay­det­ti.