Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi verildi

TAKİP ET

Harran Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Dreamstalk Hayal Kulübü, Genç Yeşilay Kulübü ve Genç İyilik Kulübü işbirliğinde 'Afet Farkındalık Eğitimi' düzenlendi.

Osmanbey Yerleşkesi Fen -Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan doğal afetler sonucu meydana gelen can kayıplarından dolayı, afet bilinci eğitimi ile azda olsa bu kayıpların önüne geçmek ve farkındalık oluşturmakla ilgili AFAD Eğitim Koordinatörü Bilal Güneş ve AFAD Psikoloji Uzmanı Yonca Yerlikaya birer sunum gerçekleştirdi.

 

Afetlerdeki en büyük zararı; önceden yapılmış kurumsal, bölgesel ve ulusal afet planları olmayan, hazırlıksız yakalanan toplumların gördüğünü belirten Eğitim Koordinatörü Bilal Güneş, temel afet bilincinin oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

 

'Depremden korkmayalım, tedbir alalım' diyen Güneş, kırmızı kodun deprem ve yangın durumunda verilmesi gereken kod olduğunu belirtti. Deprem çantasında bulunması gerekenler, depremde durulması gereken pozisyon, yangınla mücadele ve yangınların sınıflandırılması hakkında bilgiler verdi.

 

AFAD’ın yaşanan afetlerin sonucunda meydana gelen travma ve psikolojik sorunlarda da afetzedelerin yanında olduklarını vurgulayan Psikolog Yonca Yerlikaya, bu konuda yaşanan olayları ve sonrasında yapılabilecekleri anlattı.

 

Acil durum ve afetlerde, çalışanların ve hastaların görecekleri zararın en alt düzeye indirilmesi amacıyla yapılan eğitim, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

harran Üniversitesi acil durum ve afet yönetimi dreamstalk hayal kulübü genç yeşilay kulübü afet farkındalık eğitimi’