'Acil Tıp Teknisyeni Sürücü Ödülü' Şanlıurfa'nın

TAKİP ET

Bu yıl Beşincisi gerçekleştirilen, sağlık sisteminin en prestijli ödülleri arasına girmeye aday Altın Ambulans Sağlık Ödülleri kapsamında yılın 'Acil Tıp Teknisyeni Sürücü Ödülü' Şanlıurfa'ya verildi.

Sağlık sisteminin Oscar’ı olarak değerlendirilen yarışmada  9 dalda ödül alanlar belli oldu. Hikayesi ile oy kullananları etkileyen Şanlıurfa 112 Acil Servisinde çalışan Ambulans Sürücüsü  Mehmet Kenan Kaya kendi kategorisinde birinci oldu. Yarışmada 9 farklı kategoride yer alan 47 aday için SMS oy kullanıldı.

Kendi kategorisindeki diğer adaylara fark atan oyla birinciliğe giden Sürücü Mehmet Kenan Kaya, hikayesini şöyle anlattı: “2018 ilk ayları… 112 Komuta Kontrol Merkezinin öğle saatlerinde ekibimizi anons etmesiyle senkop vakasına çıkış yaptık. Olay yeri bir ortaokuldu. Olay yerine geldiğimizde 13 yaşlarında bir kız çocuğu hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Öğretmenleri ve arkadaşları aniden bir baygınlık geçirdiğini söylediler. Elini yüzünü yıkayıp kendine gel diye telkinde bulunduklarını söylediler. Kız çocuğu durumunu anlatırken, 'Muhtemelen ben sabah kahvaltısı yapmadığım için kendimden geçtim. Birkaç defa daha böyle olmuştum' diye ifadede bulundu ama kızın hıçkıra hıçkıra ağlaması devam ediyordu. Bir an boynunda morluklar dikkatimi çekti. Morluğun sebebini sordum. 'Küçük kardeşim var. O hep öyle yapıyor' dedi. Anlattığı hikaye bana inandırıcı gelmedi. O gün ekibimde 2 bayan arkadaşım vardı. Konunun farklı olabileceğini düşünerek dışarı çıktım. ATT bayan arkadaşlarım ön muayenesini yaparak vücudunun başka bölgelerinde de avuç içi kadar morlukların olduğunu tespit etti. Daha sonra kızla konuşmaya başladık. Gerçekleri anlatırsa yardımcı olabileceğimizi söyledik. Bir süre sessiz bekledik. Çok korkuyordu. 'Eğer anlatırsam kardeşim ve ablama zarar gelir' dedi. Biz de ona 'Korkma! polis abilerin seni, ablanı ve kardeşini korurlar, Sen Rahat Ol' dedik. O an bize güvendi ve hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlatmaya başladı. 1 yıldan uzun bir süredir aile içi cinsel istismar vakasını tanımlıyordu. Bu olayı anlatırsa kendisini, ablasını ve kardeşini öldüreceğini söylediği için korktuğunu ve kimseye anlatamadığını söyledi. Bunun üzerine 155’i arayarak emniyet ekibini olay yerine çağırdık. Olay yerine gelen emniyet ekiplerine olayı anlattık ve emniyet ekipleriyle birlikte hastaneye naklini sağladık. Daha sonra savcılık harekete geçerek söz konusu şahsı gözaltına aldı. Böylece pırıl pırıl bir kız çocuğunun hayalleri ve geleceği kurtarılmış oldu. Böyle bir kurtuluşa vesile olmaktan büyük bir gurur duyduk."

'Altın Ambulans Ödülleri'nin sahipleri

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Altın Ambulans Ödüllerinde kategoriler ve dereceye girenler şu isimlerden oluştu:

Yılın Başkan Kategorisi: Dr. Mustafa Sönmez

Yılın Başhekim Kategorisi: Dr. Gülsüm Ateş Doğan

Yılın Paramediği: Paramedik İnayet Motuk

Yılın Acil Tıp Teknisyeni: ATT Buket Şahin

Yılın Hemşiresi: Hilal Şenğel

Yılın Ambulans Sürücüsü: Mehmet Kenan Kaya

Yılın Ekibi: Tekirdağ Umke

Yılın Öğrencisi: Selman Gümüş

 

acil tıp teknisyeni sürücü Ödülü Şanlıurfa ın altın ambulans Ödülleri in sahipleri sağlık sisteminin oscar’ı olarak değerlendirilen yarışmada Şanlıurfa 112 acil servisinde yılın başhekim kategorisi