Aday Adaylarından alınacak ücretler belli oldu

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerine 2 ay kala aday adayları Ankara yolunu tutmaya başladı.

Parti içerisinde olan birçok kişi partideki görevine son verip aday adaylığını açıkladı.Siyasi partilerde aday adaylığı süreci başlarken aday adaylardan alınacak miktarlar belli oldu.Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlıyor. İşte partilerin aday adaylığı için istediği paralar İlk başvuruda aday adaylarından 3 bin lira alınacak. Yüzde 40 ve üzeri engelli olanlardan ise başvuru ücreti alınmayacak.

AK PARTİ 

AK Parti'nin adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden de  5 bin lira talep etmesi edecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinde aday aday olacak olanların aday adaylık ücretini AFAD ‘a bağışlaması gerektiğini duyurmuştu.

 CHP

Cumhuriyet Halk Partisi 20 Mart'a kadar sürecek olan başvurular için aday adaylardan 30 bin lira, kadınlar, gençler ve yüzde 40 veya üstünde engeli bulunanlar 15 bin lira talep edecek.Cumhuriyet Halk Partisi’de aday adaylarından dosya masrafı için 3. Bin lira talep etti.

MHP

MHP'de ise milletvekili aday adaylığı başvuruları yarından itibaren başlayacak 21 Mart'ta sona erecek. MHP milletvekili aday adayların başvurucu ücreti daha belirlenmedi. 

HDP
Adaylık başvuru ücreti henüz ilan edilmedi. Ancak 15 bin TL olması bekleniyor.

İYİ PARTİ 

İYİ Parti’de Milletvekili aday adayı olmak isteyenler 7 bin 500 TL başvuru ücreti ödenecek.  Engelli ve gazilerden ise ücret alınmayacak.

Saadet Partisi

Saadet Partisi aday adaylığı başvurusunda bulunan Erkeklerden 15 bin TL, kadın ve gençler için 10 bin TL, alacak. Engelli vatandaşlardan ise 5 bin TL alınacak.

Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi geçtiğimiz günlerde deprem bölgesinde yaşayanlardan ücret talep etmeyeceklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi erkekler için 7 bin 500 TL, kadınlar için ise 5 bin TL. aday adayı ücreti alması bekleniyor.

Seçim Urfa Haberler