Adaylık verilmeyen Yalçınkaya harekete geçti! Vatandaşları sandığa çağırdı

TAKİP ET

Akçakale Belediye Başkan Adayı Abdulhakim Ayhan'ın seçilmesinden sonra mevcut Belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya harekete geçti. Vatandaşları sandığa çağırdı.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aday tanıtım toplantısında Akçakale Belediye Başkan Adayının Abdulhakim Ayhan’ının olduğunu açıkladı. Kararın açıklanmasında sonra mevcut belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden, Urfa’mızı, yöremizi, geleneklerimizi bilmeyen, liste başına, atanmış ve gözümüzün içine bakarak yalan söyleyenlere kırgınım” diyerek kırgınlığını ifade etti.

Yalçınkaya, paylaşımında “Adaylık sürecinde yaşanan her gelişme ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yansıtılmadan, bazı çıkar sahibi kişilerin kirli emellerine alet olmuştur” dedi.

Yalçınkaya, bu sözlerle yetinmeyip sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınlayarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

“AKÇAKALE YARIN KARARINI VERECEK”

Yalçınkaya, paylaştığı videoda verilen Abdulhakim Ayhan seçimini yanlış bir karar olduğunu dile getirerek, “Sevgili Akçakaleliler yarın saat 2'de mesire alanında bütün Akçakale halkını davet ediyoruz. Neye davet ediyoruz?  Karar gününe… Akçakale yarın kararını verecek. Bütün aşiretler, doğudan batıya kuzeyden güneye kadar… Herkes esnafı, işçisi, köylüsü, memuru ve bu ilçeyi seven herkes yarın oraya bekliyoruz. Bekleyip birlikte karar vereceğiz. Kararımız net ve kesindir.

“BU YANLIŞTAN AKÇAKALE TARİHİ ZAFERLE ÇIKACAK”

 Ne karar verirse bu halk, halkın kararına saygı duyacağız ve o kararı istikametinde yolumuza devam edeceğiz. Onun için yarın saat 2'de bütün Akçakale halkını ve herkesi çoluk çocuğuyla, kadınıyla, muhtarıyla ve yaşlısıyla herkesi oraya bekliyoruz. Yarın orada herkesin görüşünü dinleyeceğiz. Sandıkta İnşallah düzelteceğiz. Sandık, her şeyin başıdır. Partiler adayı belirleyebilir ama kararı sandık verilir. Sandıkta yanlışı düzelteceğiz. Bu yanlıştan Akçakale tarihi zaferle çıkacak ve bir destan yazacak. Bu destanı da bütün Türkiye şahit olacak. Yarın saat 2'de herkesi mesire alanı düğün salonunun olduğu yere bekliyoruz. Hepinize saygılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Abdulhakim Ayhan Mehmet Yalçınkaya