Afetlerle uğraşan Şanlıurfa'yı bu sefer nüfus sırası vurdu

TAKİP ET

Doğal afetlerden başını kaldıramayan Şanlıurfa'yı bu sefer Nüfus müdürlüklerindeki sıra vurdu. Haliliye Nüfus müdürlüğünde iddiaya göre sistem olmayınca bina tamamen dolup taştı.

Gazetemizin ihbar hattına gelen görüntüde Haliliye Nüfus Müdürlüğü tamamen dolup taştı. İşlemleri yapmak isteyen vatandaşların oluşturduğu sıra dış kapıya kadar geldi. Sistemin olmadığını ifade eden görevlilere vatandaşlar tepki gösterdi.

Son zamanlarda Şanlıurfa'da etkili olan doğal afetler nedeniyle başını kaldırıyaman Şanlıurfa'yı önce deprem ardından sel felaketi vurdu. Depremden sonra ev, kira ve gıda fiyatları fahiş derecede arttı. Bu zor günleri atlatmaya çalışan vatandaşı son olarak sel felaketi vurdu. Ev ve işyerleri kullanılamaz bazı hale gelen vatandaşları bu sefer fahiş derecede artan su fiyatları vurdu. 

Sel felaketi nedeniyle içme sularında oluşan çamurlaşma yüzünden kent merkezinde sular kesildi. Su almak isteyen vatandaşlar marketlerde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı fırsatçılar ise su fiyatlarını yüzde 200'e varan oranda zam yaptı. 

Kentte vatandaşlar bunlarla uğraşmaya çalışırken bu sefer nüfus müdürlüğünde işlem yapmak isteyen vatandaşları sıra çilesi vurdu. Görevliler tarafından sistem olmadığı ifade edildi. Sistemin olmaması nedeniyle Haliliye Nüfus Müdürlüğü tamamen dolup taştı.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa