"Afganistan Pakistan görüntüsü var!"

TAKİP ET

Tarihi Gümrük Hanı önündeki işyerlerinin bulunduğu alanda üstün kapatılmaması nedeniyle esnaf mağdur oluyor. Çarşının üstü çadırlarla kapatıldığı için esnaf yazın sıcaktan kış ise yağmurdan etkileniyor. Yetkililere çağrı yapan esnaflar, 'eğer siz yapmayacaksınız biz yapalım. Bu manzara turistlere Afganistan ve Pakistan'ı hatırlatıyor' dedi.

Şanlıurfa’da tarihi Gümrük Hanı ön tarafında bulunan işyerlerinin üstü kapatılmaması nedeniyle hem esnaf hem vatandaş mağdur olduğunu söyledi. 10 yıldır sokağın üstünün kapatılmadığını belirten esnaflar yetkililere seslendi. Hemen yanı başlarında Kuyumcular çarşısı, Tenekeci Pazarı, Ucuzluk Pazarı ve Aktar Pazarı’nın üstünün güzel bir şekilde kapatıldığını anımsatan esnaflar, milletvekilleri, belediye başkanları ve Vali Abdullah Erin ile görüşme yaptıkları halinde üst tarafın kapatılmadığını vurguladılar. Çirkin görüntünün hem turizme hem de işlerine zarar verdiğini söyleyen esnaflar, “Görüntümüz Afganistan Pakistan görüntüsünü gösteriyor. Bir sürü yabancı geliyor bu görüntüden dolayı biz kendimiz utanıyoruz” dedi.

“VEKİLLERE, BAŞKANLARA VE VALİ’YE İLLETTİK”
Çirkin görüntünün yıllardan beri ilgili kurumlara ilettiklerini söyleyen İzzet Aslısoylu, “Şikayetimiz yıllardan beri devam ediyor. Bu çirkin görüntüleri belediye çalışanları olsun, belediye başkanları olsun milletvekilleri olsun, valilerimiz olsun hepsine dile getirdik bu çirkin görüntünün ortadan kalkması için.  Defalarca iletmemize rağmen sonuç alamadık. Sonuç almamamızın sebebi, şu köşe yapılmış hemen ilerisi de yapılmış nedense burası yapılmamış. Burası Şanlıurfa’nın en güzel gelişmiş tarihi mekanıdır. Çadır görüntülerinden esnaf olarak çok rahatsız oluyoruz. Burada yağmur yağdığı zaman bütün ürünlerimiz ıslanıyor, ıslanan ürünlerde bize zarar getiriyor. Yetkililere söyledik, eğer ki sizin yapma gücünüz yoksa bize yetkiyi verin kendi çabamızla kendi cebimizden burayı yaptırmaya karar vermişiz. Geçen 1,5 ay önce Vali Abdullah Erin ile bu konuyu istişare etti. Belli konuları ilettik ama sonuç alamadık. Bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“10 YILDIR BU KONUYU DİLE GETİRİYORUZ”
Gümrük Hanı önündeki çadır görüntüler için çirkin görüntü her zaman çirkindir diyen esnaf Selahattin Gürbüz ise “Bu konuyu defalarca dile getirdik. Büyüklerimize hepsine beyan ettik. Gerek belediye başkanlarına emniyet müdürüne, Valiler olsun buraya gelen bakanlara bile ricada bulunduk. Bir türlü bu görüntüyü düzeltemediler. Şu an ki görüntümüz Afganistan Pakistan görüntüsünü gösteriyor. Bir sürü yabancı geliyor. Çadır görüntülerinden dolayı biz utanıyoruz ama bizim büyüklerimiz el atsa çok iyi olur. Bunu 10 yıldır dile getiriyoruz bundan sonrasını bir şey yapabilirlerse ne mutlu bize. Gümrük Hanı ve Balıklıgöl’e gelen ziyaretçiler bu görüntüyü gördüğü zaman biz utanıyoruz”

“BAKAN, VALİ VE BAŞKANLARA SÖYLEDİK”
Tarihi Gümrük Hanı önünde sundurma yapılmasını isteyen esnaf Murat Demirtaş ise konuyu Bakanlara, vekillere, Başkanlara ve Valililere söylemelerine rağmen değişen bir şey olmadığını söyledi.
HABER Mehmet KIRVAR 
 

Tarihi Gümrük Hanı Şanlıurfa