Ağaçlar kurudu; evler terk edildi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yıllardır devam eden su seviyesinin yükselmesi sorunu halen devam ederken, suya gömülen mahalleliler evlerini terk etmek zorunda kaldı. Öte yandan Suruç Belediyesi ve DSİ tarafından tahliye kanalları çalışması başlatıldı.

GAP ile kurak topraklarının suya kavuştuğu Suruç Ovası’nda, sulama sezonunun başlamasıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da su seviyesinin yükselmesi beraberinde sorunları getirdi. Sulamanın yapıldığı bölgede tahliye kanallarının yeterince yapılmaması, sürekli yerleşim alanlarının sular altında kalmasına neden oluyor.

 

Her yıl sulama sezonunda aynı sorun

Son yıllarda bölgede sulamanın yapılmasına rağmen gereken düzeyde tahliye kanalları yapılmadı. Bu nedenle sulama sezonunun başladığı her yıl taşkın sorunu görülüyor. Bu sorun ise bölgedeki mahallelileri sürekli mağdur ediyor.

 

Ağaçlar kurudu; mahallelinin çoğu evlerini terk etti

Yağışın etkili olmasıyla toprağın suya doymasının ardından sulama sezonunun başlaması sonucu Suruç’taki birçok mahalle yine aynı sorunla karşılaştı. İlçeye bağlı Büyüksergen kırsal mahallesi tahliye kanallarının olmaması nedeniyle taşkına maruz kaldı. Suya gömülen mahallede, aşırı su nedeniyle birçok ağaç kururken, evlerini su basan mahallelilerin birçoğu da evlerini boşaltmak zorunda kaldı.



 

DSİ, tahliye kanalları için harekete geçti

Bölgede yıllardır bitmeyen sorun haline gelen taşkınlar vatandaşları mağdur ederken, Şanlıurfa DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından taşkınlara maruz kalan bölgelerde tahliye kanalları çalışmaları başlatıldı. Kırsal mahallelerde yağmur suyu tahliye kanalı açma, ölçüm ve drenaj kanalı açma çalışması başlatıldı. Suruç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de destek verdiği çalışmaların kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.

 

Başkan Vekili Aktaş: Birçok yola beton büz yerleştiriyoruz

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Suruç Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş, “Kırsal mahallelerimizdeki hizmet hamlesine tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu anlamda kırsal mahallerde yol tesviye çalışması yapıyoruz, beton büz yerleştiriyoruz. İlçemizde birçok kırsal mahallede kışın yağan aşırı yağışlar nedeniyle, su birikintileri oluşuyordu. Bu durum araç ve yaya trafiğini olumsuz etkiliyordu. Şu an birçok yolumuza beton büz yerleştiriyoruz. Aynı zamanda çalışmalarımıza büyük katkı sunan DSİ ekiplerimizde yeni yağmur suyu tahliye kanalları, yeni drenaj kanalları ve ölçümlerini yapıyor. DSİ yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Kırsal mahallelerde bulunan vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

 

suruç belediyesi suruç tahliye kanalları büyüksergen kırsal mahallesi suruç ovası