Ağbaba: Erken seçim istiyoruz

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, toplumda erken seçim beklentisi olduğunu savunarak, "Biz de vatandaşın istediği erken seçimin olmasını istediğimizi belirtmek istiyoruz." dedi.

Esnaf ve KOBİ'lerle ilgili olarak ülke genelinde CHP tarafından başlatılan ziyaretler kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıya  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Milletvekili, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tütdere   ve CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’den oluşan Heyet CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında Basın Toplantısı düzenledi.

 

Esnafın talep ve önerilerini dinlemek üzere Urfa’ya geldiklerini söyleyen Ağbaba, esnafın sorunlarının acil çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

"Erken seçim" tartışmalarını hatırlatan Ağbaba, "Şimdi 2023'te seçim yapılacak diyorlar. Bunların ülkeyi yönetmesi mümkün değil, her ilde geziyoruz. Türkiye'de esnafı, çiftçisi herkes erken seçim olsun istiyor. Biz de vatandaşın istediği erken seçimin olmasını istediğimizi belirtmek istiyoruz." diye konuştu.

 

Ağbaba, hiçbir esnafın, işsizin, vatandaşın kendisini yok saymaması gerektiğini belirterek, onların sesi olduklarını vurguladı.

 

Veli Ağbaba ayrıca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gören CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de sağlık durumunun iyiye gittiğini dile getirdi.

 

13 milyon emeklinin yüzde 60’ı asgari ücret altında

Ağbaba, açıklamasının devamında ise "Müzik sektöründen ekmeğini kazanan var. Sokakta simit satan var. Kestane satan var. Boyacısı, seyyar satıcısı var. Pazarcısı var. Bunlara bir tek kuruş yardım yapılmamış esnafa adeta öl demiş. Sokağa çıkma deniyor, evde kal deniyor. Sokak satıcısına evde kal demek aç kal demek. Esnafa da maalesef yardım yapılabilmiş değil. Üreticinin durumu ortada bununla ilgili de bugün çalışmaları yapacağız. Tabi bütün Türkiye’deki rakamları sizinle paylaşacağım herkes perişan durumda. Hele emeklilerin durumuna bakın açıklanan rakamlara göre insanlar bu rakamlarla nasıl yaşıyor anlayabilmek mümkün değil. Bu rakamlara göre 13 milyon 200 bin emeklinin 7 milyon 900 bini yaklaşık yüzde 60’ı asgari ücretin altında" dedi.

 

“Esnaf vergisini ve kirasını ödeyemiyor”

Urfalı esnafın zor günler yaşadığını dile getiren Ağbaba "Esnafın durumu, esnaf maalesef vergisini kirasını ödeyemiyor, ödeyemiyor. Buradan bir çağrı yapıyoruz. Mutlaka esnafla ilgili tedbir alınması gerekiyor. Esnafın mutlaka sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerekiyor. Maalesef bir paket geliyor paketin içi boş. Buradan bu çağrıyı yeniliyoruz. Faizi koruyormuşuz. Esnaf nereden alacak parayı. Piyango mu vuracak nereden alacak parayı. Faizsiz esnafın borcu önümüzdeki yıllara yapılandırmalı diyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“Urfa ilk seçimde bunları düşünmeli”

Vatandaş devlet aracılığıyla resmen soyulduğunu ileri süren Ağbaba, “İnşallah Urfa’da ilk yapılacak seçimle de bunu düşünerek oy kullanmak. Şimdi Urfa ne yapıyor? Urfa yoksul değil mi? Urfalılar ne yapıyor? Urfalılar maalesef kayısıya gidiyor. Daha sonra fındığa gidiyor değil mi? Pamuğa gidiyor daha sonra gelip ne yapıyor seçimlerde AK Parti’ye oy veriyor. Oy vermeyeceğiz. Yapacağımız en önemli şey bu. Eğer oy veriyorsanız söyleyecek bir şey yok. Urfa’da kaç milletvekili var? 14 milletvekili var. Kaç tane iktidarın? MHP ile 9 milletvekili var. Şimdi arkadaşlar sizin hakkınızı kim savunuyor? Hakkınızı milletvekilimiz savunuyor. Partimiz mi savunuyor AKP mi savunuyor? Ona göre gerekeni yapın." Sözlerine ekledi.

 

“Urfalılar geçmediği köprünün parasını ödüyor”

Veli Ağbaba sözlerine son verirken köprü,  2’nci havalimanına ve şehir hastanelerine dikkat çekerek şunları kaydetti, “Başka bir ülkede olsa yer yerinde oynar Osmangazi köprüsü, Yavuz sultan köprüsü, 2. Havalimanı yap işlet devret modeliyle garanti ücret dolar özerine ödeniyor. Urfalı vatandaş muhtemelen Osmangazi köprüsünde geçme ihtimali bile yokken buna para ödüyor. Bırakın geçmeyi geçme ihtimali bile olmayan Urfalı, Hataylı, Adıyamanlı, o köprülere para ödüyor. Afyonda uçağa hiç binme ihtimali olmayan Urfalılar Afyon havalimanına para ödüyor. Vatandaş çoluğuna çocuğuna harcayamadığı parayı borç ediyor bunlara ödüyor bu büyük bir skandal. Büyük bir ayıptır. Genel Başkanımızın dediği gibi 5’li çetenin kamu kaynakların bütün ihalelerini iptal edeceğiz fakir fukaranın vergisiyle kalınlaşan zenginleşen bu 5’li çetenin aldığı ihaleleri iptal edeceğiz. Hele şehir hastaneleri dedikleri o hastaneler varya biz onlara şirket hastanesi diyoruz ve şirket hastanelerine de gerekilen yapılacak ”dedi.