Ahmet Bahçıvan, yeniden başkan adayımı olacak?

TAKİP ET

1994-2004 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bahçıvan, Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden sonra Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Bahçıvan 'mı olacak sorularını akıllara getirdi.

31 Mart 2024 yerel seçimlere kısa bir zaman kala Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,  1994-2004 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bahçıvan ile görüşme sağladı.

Görüşmenin ardında ise Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Ahmet Bahçıvan olacağı iddia ediliyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gerçek bir dava adamı, halis bir Milli Görüşçü, Şanlıurfa Belediye başkanlarımızdan Ahmet Bahçıvan ile bir araya gelerek istişarede bulunduk. Nazik ziyareti için kıymetli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

1994-2004 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bahçıvan ise yaptığı paylaşımda,

“BİZ İNANDIĞIMIZ DAVAYA KOŞARAK GİDERİZ,

KOŞARAK GİDEMEZSEK YÜRÜYEREK GİDERİZ,

YÜRÜYEREK GİDEMEZSEK SÜRÜNEREK GİDERİZ,

AMA DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYİZ.” sözlerinde bulundu.

Şanlıurfa’da 10 sene başkanlık yapan Ahmet Bahçıvan kimdir?

1951 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra 1969 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde yükseköğrenimine başladı. 1975 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinden Elektronik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

Üniversite öğrenimi sırasında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) İcra konseyi üyeliği ve KTÜ Talebe Birliği Başkanlığı yaptı. Bu yıllarda 3 arkadaşıyla birlikte Milli Kaynak dergisini çıkartarak şiir ve makaleler yayınladı.

İş hayatına Meteoroloji Genel Müdürlüğü Telsiz atölyesinde başmühendis olarak başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Elektronik Sanayi Şube Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra İstanbul’da özel sektöre ait bir televizyon fabrikasında genel müdür olarak çalıştı.

Bu görevi esnasında defalarca yurtdışına teknik seyahatlerde bulundu. İngiltere’de mesleki ihtisas yaptı.1978 yılında Türkiye’ye dönerek o güne kadar ithalat yoluyla Türkiye’de satışı gerçekleşen küçük elektrik motorlarını üretmeye başladı.

Siyasete Refah Partisinde 1991 yılında Şanlıurfa milletvekili adayı olarak girdi.1994 Yerel seçimlerinde % 45 oy alarak Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi.1999 yerel seçimlerinde % 42 gibi bir oy alarak yeniden Şanlıurfa Belediye Başkanlığına seçildi.

2014 Yerel seçimlerinde Şanlıurfa'dan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. AK Partili Celalettin Güvenç'e karşı kaybetti.

Karakoyun Projesi (Ahmet Bahçivan iş merkezi/Park), İçme suyu Arıtma Tesisi, Bahçivan'ın 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projeler arasında yer alıyor.

Ahmet Bahçıvan başkan adayı