Ahmet Çakar'ın "Urfa'ya füze atılırsa" paylaşımına sert tepkiler geldi

TAKİP ET

FİFA eski hakemi ve spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın Süper Kupa'nın Şanlıurfa'da oynanması kararı sonrasında yaptığı yorum, Urfa'da tepkilere neden oldu.

29 Aralık’ta Sudi Arabistan’da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa final maçı iptal edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), iptal edilen süper kupa finalinin 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanmasına karar verdi.

Kararın açıklanmasından sonra FİFA eski hakemi ve spor yorumcusu Ahmet Çakar’ın sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Çakar, tepki çeken paylaşımda, “Ah be Türkiye futbol federasyonu hiç mi akıllanmadınız? Samsun, Ankara'ya da İstanbul dururken niye Urfa Suriye ile problem yaşadığımız Ortadoğu'nun kazan gibi kaynadığı bu dönemde ya süre tarafından provokasyon amaçlı bir füze atılsa neler olabileceğini düşünmediniz mi?“ ifadelerini kullandı.

Gelen tepkiler üzerine Çakar, yaptığı paylaşımı sildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Asuman Yazmacı, İbrahim Eyyüpoğlu, Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfaspor Kulübü Eski Başkanı Emin Yetim ve CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ sosyal medya hesapları üzerinden Ahmet Çakar’a tepki gösterdi.

Şanlıurfaspor Kulübü Eski Başkanı Emin Yetim, “Şanlıurfa’m misafirperverliğin ve hoşgörünün simgesidir. Sayın Çakar, Şanlıurfa bu ülkeden ayrı bir parça değildir. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı en kadim şehirdir. Bu yaptığınız paylaşım açıkça provakasyon amaçlıdır. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerimden bir an evvel özür dilemenizi temenni ediyorum” dedi.

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, “Şanlıurfa’mız Göbeklitepe, Balıklıgöl ve binlerce sembolik zenginliğiyle yılda milyonlarca turisti ağırlayan bir kenttir. Aynı zamanda 2023 İslam Dünyası Turizm Başkentiydik. Bu müsabaka sayesinde Urfa'ya gelip ön yargılarınızda yıkabilirsiniz!” diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Asuman Yazmacı. “Talihsiz, haddini aşan açıklamalar… Eski bir FIFA hakemine yakışmadı. Huzur, dostluk ve kardeşliğin şehri, peygamberler diyarı Şanlıurfa’yı ve Şanlıurfalıları dışlayan açıklamaları nedeniyle Ahmet Çakar’ı kınıyorum. 2 milyon kişinin yaşadığı şehre karşı ayrıştırıcı, öteleyici yaklaşım kabul edilemez” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, “Şanlıurfa, zengin tarihi ve kültürü ile daima kardeşlik ve misafirperverliğin simgesi olmuştur. Ahmet Çakar'ın, Şanlıurfa'da gerçekleşecek Süper Kupa maçı dolayısıyla yaptığı kabul edilemez açıklamaları nedeniyle kınıyorum” açıklamasında bulundu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, “Peygamberler şehri #Şanlıurfa’mız #huzurun, #barışın ve kardeşliğin sembolüdür. Ahmet Çakar’ın sosyal medya hesabından şehrimiz hakkında yaptığı paylaşımından dolayı kendisini esefle kınıyorum. Paylaşımını sadece silmesi kabul edilemez. Derhal tüm hemşerilerimizden özür dilemelidir” özür dilemesini istedi.

Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ahmet Çakar Irkçı paylaşımı ve düşüncesinden dolayı Şanlıurfalı Hemşerilerimizden derhal özür dilemelidir. Kendisini şiddetle kınıyorum. Tweeti silmek yetmez …” sözlerini kullanarak Çakar’ı kınadı.