Ahmet Tüysüz'den düşündüren açıklama

TAKİP ET

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, Konya'nın Yunak İlçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden tarım işçileri ile ilgili açıklama yaptı.

Dün Konya'nın Yunak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Şanlıurfalı 7 işçi hayatını kaybederken ve 11 kişi de yaralanmıştı. Şanlıurfa Demokrasi ve Atılım Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Urfalı tarım işçileri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamasının başında tarım işçilerinin yıllardır devam eden bir çare bekleyen bir sorun olduğu ve hala çözüm beklediğini söyledi. Ahmet Tüysüz sorunları şu sözlerle açıkladı:

‘’Şanlıurfa’dan yurdun değişik yerlerine çalışmak için giden mevsimlik tarım işçilerinin dert ve çilesi bitmek bilmiyor. Mevsimlik tarım işçilerin hayatı baştan sona çile. Yoksulluk, doğal felaketler, gittiği yerde gördüğü dışlayıcı tutum ve davranışlar, trafik kazalarıyla savaşan tarım işçileri için ne proje üretildi ne de kimse harekete geçti.

 

Kader deyip geçmeyelim



Av. Ahmet Tüysüz yaptığı açıklamanın devamında çarpıcı sözler sarf etti. İşçi göçlerinin nedenlerinin araştırılmasını ve kalıcı çözümler konusunda ısrarcı olmak gerektiğini ifade etti.  Tüysüz, göçün nedenlerinin irdelenmesi gerektiğini ifade ederek, “Elbet üzüleceğiz...Yas da tutalım ama kader deyip geçmeyelim. Eleştirmek çözüm önermemek en kolay iş... Politikalar geliştirelim insan yaşamına değer verelim bireysel, toplumsal ve kurumsal sorumlulukları da unutmayalım. Denetim görevimizi de yerine getirelim. Göçün nedenleri irdelenmeli. STK’ların saha çalışmaları ile önce rapora sonra 24.03.2010 t. 27531 s. Resmi Gazete’de yayınlanan, “Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi” konulu 2010/6 sayılı Başbakanlık Genelgeye de dikkatleri çekelim. Genelgenin hiç işletilmemesi veya eksik işletilmesi ve uygulanmasının denetlenmemesi idarenin hizmet kusurunu doğurur.  Üzülelim yas da tutalım gidenleri geri getiremeyiz ama canla ödenmiş en ağır bedellerin hiç olmazsa bazı şeyleri değiştirmeye de vesile olması lazım” dedi.

 

urfa deva ahmet tüysüz kaza tarım işçiler