Ailesine bir bebek gibi bakıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da eşini 8 ay önce kaybeden 3 çocuk annesi , çocuklarının yanı sıra zihinsel engelli ve yatalak kardeşleriyle hasta anne ve babasına adeta bir bebek gibi bakıyor.

Merkez Haliliye ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde yaşayan Çadırcı ailesinin yaşadığı zorluklar, doğuştan zihinsel engelli kızları 51 yaşındaki Sevda Çadırcı'nın yanı sıra yaklaşık 5 yıl önce vücuduna kurşun isabet etmesiyle yaralanan 47 yaşındaki Murat Çadırcı'nın yatalak duruma düşmesi sonucu adeta katlandı.

 

Çocuklarının durumundan etkilenen 87 yaşındaki anne Adeviye Çadırcı üzüntüden alzaymır ve diğer rahatsızlıklar, baba 88 yaşındaki Ömer Çadırcı ise prostat kanserine yakalandı.

 

Bir yandan eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Kaplama, 3 çocuğunun yanı sıra mağdur durumda olan ailesinin de yükünü sırtladı.

 

 YADES kapsamında ihtiyaçları karşılanıyor

Maddi ve psikolojik olarak zorlu bir süreç yaşayan ailenin bazı ihtiyaçları ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında karşılanıyor.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi YADES Koordinatörü Hatice Kübra Badıllı, program kapsamında 65 yaş üstü yaşlıların kişisel bakımları, tedavileri, medikal desteği, evlerinin temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayıp, çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

 

Çadırcı ailesinin durumunu bir ihbar üzerine öğrendiklerini ve hemen gerekli yardımları yapmaya başladıklarını ifade eden Badıllı, "Erkek çocuk yatalak, baba prostat kanseri, anne alzaymır hastası ve çeşitli hastalıları var, bir kızları ise zihinsel engelli. Tek sağlam kızları var, evli onun da 3 çocuğu var. Ancak eşini de yakın bir zamanda kaybedince yükü daha da ağırlaşmış. Hem kendi evi, hem ailesinin bakımından dolayı çok zorlanıyor. Bizler de bu konuda kendisine yardımcı oluyoruz. Kızları onları bırakıp gidemediği için yaşlılık ve engelli maaşı için ilgilenememiş, bu konuda da kendilerine yardımcı oluyoruz. Zihinsel engelli kızlarını ise her gün alarak Engelli Koordinasyon Merkezi'ne götürüp, çeşitli kurslara katılmasına sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

 

yaşlı destek programı (yades) sema kaplama Şanlıurfa yatalak anne ve baba haberler yenişehir mahallesi