Ak Parti'de Abdullah Gül sesleri!

TAKİP ET

Abdullah Gül'le ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Karar'daki yazıda, Ak Parti seçmenin Gül'den yardım beklediği ve Gelecek ile DEVA Partisi'ni birleştirip liderlik etmesinin beklediğine yer verildi.

Karar gazetesinde Mehmet Ali Verçin imzalı dikkat çeken bir yazı yer aldı. Yazıda, AK Partili seçmenlerin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım beklediği, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'ni tek bir çatı altında birleştirip liderlik etmesini istediği görüşü ileri sürüldü. Karar yazarı, aynı zamanda Albaraka Türk Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Verçin, “Geçmişte AK Parti’ye oy vermiş fakat bugün parlamenter sistemi tercih etmesine rağmen, siyaseten karar vermekte zorlanan seçmenler, Sayın Gül’den bir önderlik bekliyorlar.” dedi.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ali Verçin, “Küskün ve mütereddit” Ak Partili seçmenlerin Sayın Gül’den beklediği ilk yardım, bu iki partiyi tek bir çatı altında birleştirmeye çalışmasıdır. Hatta Sayın Gül’den, bu birleşik partiye liderlik etmesini bekleyenler de var.” görüşünü savundu. Mehmet Ali Verçin’in yazısının ilgili kısmı ise şöyle:
“Sayın Abdullah Gül’ü “parlamenter sisteme dönüş yolunda yapılacaklar” analizlerime eklemlemesem söylediklerim eksik kalırdı. Çünkü “altılı masa”ya ilaveten, seçimi etkileyebilecek en önemli şahsiyetlerden biridir.

Sayın Gül, milletvekilliği, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış bir şahsiyettir. Bir faninin bu ülkede gelebileceği bütün üst düzey makamlara gelmiştir.
Bu makamları hazmetmiş “gözü tok” bir şahsiyetin makam ve menfaat peşinde koşmayacağı da, toplumun ortak kanaatidir.

Öte yandan Sayın Gül, idealist bir insandır. Fikirlerini ve ideallerini kendi üslubuyla savunmaktan da hiç vazgeçmemiştir.

Biliyoruz ki, Sayın Gül, parlamenter sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine (CHS) tercih ettiğini defalarca beyan etmiştir.

Geçmişte AK Parti’ye oy vermiş fakat bugün parlamenter sistemi tercih etmesine rağmen, siyaseten karar vermekte zorlanan seçmenler, Sayın Gül’den bir önderlik bekliyorlar.
Çünkü Parlamenter Sistem Anayasasını oluşturacak “kurucu meclis” ve “Cumhurbaşkanı”nı seçecek çoğunluk ancak ve yalnız AK Parti’yi destekleyen seçmenlerin %20’sinin saf değiştirmesiyle mümkün olabilmektedir.

DEVA ve Gelecek Partilerine, AK Parti’den gelen teveccühün toplamı bu seviyede olur mu, belli değil.
Doğrusu AK Parti’den kopan büyük bir kitlenin niçin bu benzeş iki partiye de gitmediklerinin kolay bir cevabı yok; belki de iki ayrı parti olarak örgütlenmelerini doğru bulmuyor.

Her geçen gün kalıcılaşma ihtimali olan bu bölünme hem soru işaretlerini büyütüyor hem de hayal kırıklıklarını.
“Küskün ve mütereddit” Ak Partili seçmenlerin Sayın Gül’den beklediği ilk yardım, bu iki partiyi tek bir çatı altında birleştirmeye çalışmasıdır.
Hatta Sayın Gül’den, bu birleşik partiye liderlik etmesini bekleyenler de var.”

 

sondakika abdullahgül akparti