AK Parti'de aday başvuruları ne zaman? Urfa'da ismi konuşulan kişiler kim?

TAKİP ET

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AK Parti'de belediye başkanı aday adayları için başvuru tarihleri netleşti. Başvuruların 3 Kasım'da başlaması bekleniyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere yönelik adaylık başvurusu, temayül yoklaması ve aday tespit komisyonu kurulmasıyla ilgili takvim ve yol haritasını belirlemeye başladı.

Alınan bilgilere göre 3 Kasım 2023’te aday başvuruları alınacak, 18 Kasım ise temayül yoklaması yapılacağı öğrenildi. Yerel seçim çalışmalarına güçlü girmek isteyen AK Parti’de yerel seçimler için sıkı bir çalışma başladığı öğrenildi.

Ankara kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe merkez belediye başkanlığı adaylığı ismi için henüz konuşulan bir isim yok. Şanlıurfa’da hangi ismin ön plana geleceğe ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

AK Parti’de gözler mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de olduğu gibi AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ismi kulislerde konuşuluyor. AK Parti Milletvekili Abdulkerim Gök ise resmi olarak başvurusunu açıklayan isim olarak duruyor.

Aralık ayının başından ocak ayının sonuna kadar peyderpey belediye başkan adaylarını duyurması beklenen partinin, ocak ayının sonunda yerel seçim beyannamesini açıklaması ve adaylarını tanıtması öngörülüyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat