AK Parti'de Kasım Gülpınar istifa mı etti? Gülpınar, iddialara yanıt verdi mi?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı ve AK Parti MKYK Üyesi Kasım Gülpınar'ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismi açıklandıktan sonra istifa ettiği iddia edildi.

18 Ocak Perşembe günü Ankara'da AK Parti'de Aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ATO Congresium’da 17’si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan yerler arasından Şanlıurfa'da vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Zeynel Abidin Beyazgül olarak açıkladı.

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Kasım Gülpınar ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ismi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçiyordu. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan, tercihini mevcut Büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den yana kullandı.

Beyazgül’ün isminin açıklanmasından sonra Gülpınar'ın istifasının noter aracılığıyla partisine iletildiği iddia edildi. Şu an için Kasım Gülpınar’dan istifa iddiaları ile ilgili açıklama yapmadı.

Gülpınar’ın istifa iddialarına yanıtı hem de alacağı yeni karar ise merak konusu haline geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MKYK Üyesi Kasım Gülpınar