Ak Parti, kadın adaylara neden yer vermedi?

TAKİP ET

Ak Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Doğu ve Güneydoğu'da aşiretçiliğin ön planda olmasından dolayı oyları dengelemek adına buralarda kadın adaylara pek fazla yer verilmediğini söyledi.

Ak Parti Şanlıurfa ilçe belediye başkanları aday listesinde kadın adaylar yer almadı. Şanlıurfa aday listesinde kadın adayların olmamasını gazetemize değerlendiren Ak Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, bu bölgede aşiretçiliğin etkili olmasından dolayı böyle bir dengelenmeye gidildiğini belirtti.

'Şanlıurfa'dan pek fazla kadın aday adayı müracaatı da yoktu'

Türkiye genelinde kadın adaylarında yeterli sayıya ulaştıklarını ancak Doğu ve Güneydoğu'da kadınlara pek fazla yer verilmediğini söyleyen Vildan Polat, "Zor bir siyaset sürecinden geçtiğimiz için kadın adaylar pek fazla değerlendirilmedi. Şanlıurfa'da pek fazla kadın aday adayı da olmadığı için ilçe adayları arasında kadınlar yer almadı. Öte taraftan her ilde kadın adaylara yer verilecek diye bir kural da yok. Türkiye geneli olarak düşünüldüğünde kadın adayları yeterli bir sayıya ulaştı. Ancak Doğu ve Güneydoğu bölgesinde pek fazla kadın adaylara yer verilmedi. Çünkü bu bölgelerde daha çok aşiretçilik ön planda olmasından dolayı alınacak olan oyların dengelenmesi açısından böyle bir yöntem düşünüldü. Yani aksi taktirde bakacağımız başka bir durum yoktur." dedi.

Akçakale ve Ceylanpınar'ı da değerlendirdi

Belediye başkan aday listesinin dışında kalan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın başka partiden aday olacakları açıklamalarını da değerlendiren Polat,  "Siyaset bir bayrak yarışıdır. Biri gelir, biri gider. Olaya bu açıdan bakmak gerekir. Söz konusu ilçelerde de mevcut başkanlar bayrağı başkalarına devretmesi gerekti. Tabi ki tercih onlarındır. Herkes üstüne düşen görevi yapar. Kim kazanırsa o Muvaffak olur." sözlerine yer verdi.  

Haber: Murat Doğan