Eski Ak Parti milletvekilinden bomba açıklama: "Şanlıurfalıları terör örgütünün siyasi uzantısına teslim edersiniz"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili adaylık tartışmaları devam ederken, Eski Ak Parti Milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabı üzerinden adaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski Ak Parti Milletvekili Metin Külünk, Şanlıurfa’da aday gösterilen ve Adaylık için adı geçen kişiler hakkında “Sokakta karşı karşılığı olmayan masa başında belirlenmiş bir adayla yola çıkıp bu adayı Şanlıurfalara dayatmaya kalkarsanız hiç ummadığınız bir fotoğrafla karşılaşırsınız" dedi.

Şanlıurfa'nın önemine değinen Külünk, “FETÖ hainlerinin duruşmalarını takip edenlerin adaylıkla ilgili hamle yapmak sızdıkları yerden kendilerine saklayanlara aday yapmak için hareket halinde olanlar... " açıklamasında bulunarak adaylar hakkında domino etkisi yaratacak ifadeler kullandı.

Külünk, Yeniden Refah Partisi ile ilgili  "Açık bir yüreklilikle söylüyoruz yeniden rafa partisi güçlü bir isimle çıkarsa Şanlıurfa'da, Şanlıurfa'ya Şanlıurfa'nın sokaklarında habersiz sizlerin sayesinde götürür terör örgütünün siyasi uzantısına teslim edersiniz" dedi.

ŞANLIURFA STRATEJİK BİR ŞEHİR

Külünk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa en stratejik illerimizden birisi.

Şanlıurfa’da eğer yakın gelecek tarihi, şehrin nüfus yapısı üzerinden sağlıklı bir şekilde okunmaz ve de gereken tedbirler yarına bırakılarak bugünden alınmaz ise Şanlıurfa bugüne kadar koruduğu bütüncüllüğünü, bugüne kadar var olan yapısını korumakta güçlük çekecektir.

Açık yüreklilikle söyleyelim sosyal doku olarak, çok hızlı bir şekilde tepkiye, öfkeye dayalı bir dip dalga geliyor. Üzgünüm siyaset bunu okumuyor, okumamak için de her şeyi yapıyor.

SEÇİMLERİ TAKİP EDİYORUZ

Şanlıurfalı kardeşlerimiz nasıl olsa her şartta önlerine konulan adaylara programlarına, vaatlerine bakmadan oylarını verirler. Sonra da kızarlar ya da alkışlarlar diye bakılıyor ve yanılıyorlar

Bu seçimler Şanlıurfa’nın belki de en stratejik seçimi olacak uzaktan takip ediyoruz.

SOKAKTA KARŞILIĞI VAR MI?

Yine masa başından aday belirlemek için sokaktan kopuk hareket eden, Şanlıurfa’ya ne getireceğine bakmaksızın Ankara’da ofislerde aday belirleme çalışmaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın seyahatlerinde adayları götürüp, Sokakta karşılığı var mı? yok mu? bakmaksızın aday dayatmak, FETÖCÜ hainlerin duruşmalarını takip edenlerin adaylıklarıyla ilgili hamleler yapmak, Sızdıkları yerlerde kendilerini saklayanları aday yapmak için hareket halinde olanlar.

“HİÇ UMMADIĞINIZ FOTOĞRAFLA KARŞILAŞIRSINIZ”

Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim

Şanlıurfa’da; Akçakale’nin, Ceylanpınar’ın, Birecik’in, Suruç’un, Karaköprü’nün, Haliliye’nin, Eyyübiye’nin, Siverek’in, Hilvan’ın, Viranşehir’in, Bozova’nın, Halfeti’nin, Harran’ın sokaklarında karşılığı olmayan, masa başında belirlenmiş bir adayla yola çıkıp bu adayı Şanlıurfalılara dayatmaya kalkarsanız hiç ummadığınız fotoğrafla karşılaşırsınız. “

SOKAKLAR SİZİ ÇOK İYİ TANIYOR

15 Temmuz darbesine dikkat çeken Metin Külünk, “Sosyal medyada bu mesajları paylaştıktan sonra görüyorum ki Şanlıurfa kamuoyu son derece dikkatli ve de inanıyorum ki Şanlıurfa sokakları kendisi ile inatlaşmasına izin vermeyecektir ve Şanlıurfa sokaklarını yok sayarak Şanlıurfa’daki sokağın beklentilerini esas almayarak oluşturdukları lobiler üzerinden sanki bu ülkede hiç 15 Temmuz yaşanmamış ve halen bu ülkede #Fetö tehlikesi yokmuş gibi hareket edenlerin Ankara’da etki alanları oluşturup baskı yöntemiyle Şanlıurfa’nın üzerinde Şanlıurfa’nın çıkarlarına aykırı bir şekilde kendi güç alanlarına hizmet edecek modellerle plan program yapanlar, şunu iyi bilin sokak sizi çok iyi tanıyor. Ve Şanlıurfa’da sokakla inatlaşarak hareket edenler güzelim şehrimizi PKK’nın siyasi uzantısına teslim etmek için özel bir çabanız mı var? Sorusunu da sordurmuyor değilsiniz” şeklinde konuştu.

BU MODEL ASLINDA FETÖ İLE ÇOK BENZEŞİYOR

Külünk sözlerini şı şekilde tamamladı:

Şanlıurfa’da partileri ayırt etmeksizin her partide kendilerine yer bulan kim kazanırsa kazansın mutlaka kendilerinin kazanmasını isteyen, Ve de Şanlıurfa’nın demografik yapısının esası

Hanif Türk

Hanif Kürt

Hanif Arap yapının üzerinde kendilerini gören bir model mi var? Bu model aslında #Fetö ile çok benzeşiyor.

Peki Şanlıurfa’da aday belirlerken adayları tespit ederken acaba Ankara’da etkinlik noktasında olan yönetici arkadaşlar İsrail’in Gazze soykırımı sürecinde sürekli Türkiye’yi hedef gösteren ve Şanlıurfa’nın da içinde bulunduğu Arz-ı Mevut hayallerini hesaba katarak hiç düşünüyorlar mı?

“PKK’NIN SİYASİ UZANTISININ SEÇİMİ KAZANMASININ KOLAYLAŞTIRACAK HER ADIMI ATMAYA HAZIR HİSSEDİLİYOR”

Nasıl ki İstanbul’da CHP’nin kazanmasını kolaylaştırmak için her alanda yer bulmuşlar hareket halinde iken, (tıpkı 2019’daki gibi) Şanlıurfa’da da PKK’nın siyasi uzantısının seçimi kazanmasının önünü açacak kolaylaştıracak her adımı atmaya hazır bir model hissediliyor. Umarım Ankara’daki etkin karar vericiler.

Sayın Cumhurbaşkanımıza sürekli isim götürenler

Sürekli kendi ofislerinde belirledikleri adayları

Ya da etkin lobi ilerin hareket alanındaki adayları Sayın Cumhurbaşkanımıza götürerek sokağa rağmen aday belirlemeye çalışanlar böyle bir vebale böyle bir sorumluluğun altına girmezsiniz?"

Ak PART Şanlıurfa