Ak Parti'nin kalesi yine üvey evlat muamelesi gördü!

TAKİP ET

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde İlk Evim Konut Projesi başvurular bugün başladı.

Son günlerde ülke genelinde yaşanan konut sıkıntısına bir çözüm bulmak isteyen hükümet TOKİ Sosyal Konut Projesine imza attı. Yapılacak TOKİ Sosyal Konut evleriyle vatandaşlar daha uygun fiyata konut sahibi olacak. En fazla konutun yapılacağı kent İstanbul olurken, Türkiyenin en fazla genç nüfusa sahip olan Şanlıurfaya da 6.000 konutun yapılacağı açıklandı.

Ak Partinin kalesi olarak görülen Şanlıurfa bir projeden daha istediğini alamadı.Hızlı Tren Projesinin içinde yer almayan, ve daha sonra vatandaşların tepkisiyle projeye dahil edilen Şanlıurfa kenti konut projesinden de istediğini alamadı.

3 Milyona yakın nüfusuyla Gaziantepin nüfusunu geride bırakan Şanlıurfa ne yazık ki projelerde Gaziantep'ten hep geride kalmaya devam ediyor.Ak Parti'nin en fazla oy aldığı kentlerin başında olan Şanlıurfa neredeyse tüm belediyelerde Ak Partinin elinde bulundurmasına rağmen vatandaşa yeteri kadar hizmet verilmiyor.

Verilen o kadar desteğe rağmen ne yazık ki Şanlıurfa istediği değeri göremiyor,  üvey evlat muamelesiyle karşı karşıya kalıyor. Şanlıurfa'da konut sayısının Gaziantep'ten düşük olmasından dolayı bazı kesimlerden Şanlıurfa Milletvekillilerine tepkiler gelmeye başladı.

 

  

Sondakika Urfa vekiller