Ak Parti'nin kalesinde bu utanç hepimize yeter

TAKİP ET

Şanlıurfa'da geçimini sağlamakta zorluk çeken ve çöpleri karıştırarak atıklardan hayatını idame etmeye çalışan kadının görüntüsü yürek burktu.

Haliliye ilçesinde bulunan Adliye Binası yakınlarda bir anne çocuğuyla çöpleri karıştırması vatandaşları derinden etkiledi.

Yabancı uyruklular dâhil 3 milyona yakın nüfusa sahip kent olan Şanlıurfa işsizliğin yanı sıra yoksullukta dikkat çekiyor.

Yaşanan zamlardan dolayı geçimlerini sağlamakta zorlanan vatandaşların çöplerden yemek artıklarını toplayıp hayatını sürmeye çalışanların sayısı artıyor.

DEVA PARTİSİ SERT ÇIKTI!

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, çöpten ekmek çıkaran anne ve çocuğun görüntülerini paylaşarak o karelerin insanlık adına utanç verici olduğunu söyledi.

Başkan Tüysüz, “Burası Haliliye İlçemizden hem de adaletin dağıtıldığı adliye sarayı yanı… Çöpten beslenen insanları gördükçe itibardan edilmeyen tasarruflar vicdanlarımızı yaralamalı, yaralanmıyorsa vicdan o vicdanı söküp atmalı! Bu manzaraları sonlandırmak için çok çalışıyoruz.”

Eyyübiye İlçe Başkanı Hasan Çakıcı ise “Urfa'da çöpten ekmek yiyen anne ve bebeği… Hani Türkiye Yüzyılı? Hani 2023’te uçacaktık? Millet sefalet içinde, millet çöp karıştırır vaziyette. Halka yaptığınız zulüm arşa ulaştı, #GidicisinAKP” şeklinde tepki gösterdi.

Şanlıurfa Kale