Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Kırıkçı "Herkes Suçlu" dedi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da meydana gelen ve 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketinin yankıları sürüyor.Yaşanan sel felaketinde meydana gelen taşkınlıkların, dere yataklarında imara açılması gibi nedenlerden dolayı Urfa'da hem can kaybı hem de ciddi şekilde mal kaybına neden oldu.

Yaşanan felaketten sonra Ak Parti Şanlıurfa Belediye Başkanlarının sorumluluk üstlenmemesi ve topu taca atmaları halk tarafından büyük tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.20 Yıldan beridir Ak Parti Belediyelerin elinde olan Şanlıurfa  yaşanan selden sorumluluk üstlenmeyen belediye başkanları bir önceki yönetimleri suçlayarak yaşanan olaylardan sıyrılmanın hesaplarını yapıyor.

Bugün Ak Parti Milletvekili aday adaylığı süreciyle ilgili basın açıklamasında bulunan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, yaşanan sel felaketinde herkesin sorumlu olduğunu, 1989’dan beri yaşanan çarpık kentleşmeden dolayı dere yataklarında bulunan evlerin hasar gördüğünü ifade etti.

Başkan Kırıkçı yaşanan sel felaketinde sadece bir kişiyi suçlamanın anlamı olmadığını herkesin suçlu olduğunu belirti.

Başkan Kırıkçı yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti.”Arkadaşlar burada herkesin bir sorumluluğu var. Bu sorumluluk sadece bugüne ait değil. 1989 yıllarında meydana gelen çarpık kentleşmeden bedelidir.  Bu çarpık kentleşmenin sorumlusu bugünkü siyasetçiler değildir. Elbette ki bu sel uyarasından sonra alınması gereken tedbirler vardı, bu tedbirlerin büyük bir kısmı alındı. Ancak maalesef Çavşak Deresinde istenmeyen bir yığınıma sonrasında ani bir duvar çökmesi Necmettin Cevheri Bölgesinde ve Diyarbakır- Şanlıurfa yolu üzerinde 4 tane dalgıç var.  Bu dalgıçların hiç birisinde su birikintisi olmadı. Yine de Çavşak Deresinde istenmeyen bir durum yaşandı.

Bu durumun faturası Çavşak Deresinin projesini yapana değil, çeşitli faktörler var.  Urfa bir yağış bölgesi değil aşırı yağışın etkisiyle meydana gelen bir durum söz konusu Çavşak Deresindeki tıkanma var.  Bunların hepsi değerlendiriliyor ihmal varsa bunun sorumlulukları bulunmalı. Burada geçmiş dönemlerdeki yönetimin kabahati yok mu? tabi ki vardır. Dere yatağındaki yapılanmaların engellenmesi lazımdı engellenmedi. Çarpık kentleşmenin temeline baktığımız zaman herkesin sorumluluğu vardır. Falan suçlu filan suçlu demeyeceğim herkesin suçu vardır.”

 

Kırıkçı Urfa Başkan Sel