Ak Parti Şanlıurfa ilçe adayları açıklandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da günlerdir açıklanması beklenen Ak Parti ilçe belediye başkan adayları açıklandı. Açıklanan listede mevcut başkanlardan sadece 2'si yeniden aday olarak gösterildi.

Günlerdir tartışılan Ak Parti Şanlıurfa ilçe belediye başkan adayları sonunda açıklandı. Liste Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanlığı'nın resmi sayfasında açıklanırken, konuşulan listeden farklı bir durum olmadı. İlçe adaylarından sadece 2'si mevcut belediye başkanlardan seçildi. Mevcut belediye başkan adaylarının tekrar aday gösterilen ilçeler ise Karaköprü ve Hilvan oldu.

İttifakta tek isim yer aldı

Şanlıurfa'da Ak Parti ve MHP arasında süren Cumhur İttifakı kapsamında sadece Harran'da ittifaka gidildi. Daha önce Harran'da MHP'nin adayı gösterileceği bilgisi kesinleşti. Açıklanan listede Ak Parti Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz yerine MHP adayı Mahmut Özyavuz yer aldı.



Merkez ilçelerde 2'si değişti, 1'i kaldı

Şanlıurfa'nın Merkez ilçelerinde Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli tekrar listeye girerken, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un yerine Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin yerine ise Mehmet Kuş listeye girdi.

Kayyımlar da listeye girdi

Kayyım atanan ilçelerden kayyım olarak atananlardan sadece Halfeti'de Şeref Albayrak listeye girdi. Diğer kayyım atanan ilçeler olan Bozova'da Suphi Aksoy, Viranşehir'de Salih Ekinci ve Suruç'ta Mustafa Yüksel listede yerini aldı.  

İşte Ak Parti Şanlıurfa İlçe Adaylarının tam listesi:

Akçakale: Mehmet Yalçınkaya

Birecik: Mahmut Mirkelam

Bozova: Suphi Aksoy (kayyım)

Ceylanpınar: Abdullah Aksak

Eyyübiye: Mehmet Kuş

Halfeti: Şeref Albayrak (kayyım)

Haliliye: Mehmet Canpolat

Hilvan: Aslan Ali Bayık

Karaköprü: Metin Baydilli

Siverek: Şeyhmus Aydın

Suruç: Mustafa Yüksel (kayyım)

Viranşehir: Salih Ekinci (kayyım)

Harran: Mahmut Özyavuz (ittifak)