AK Parti sınıfta kaldı, Şanlıurfa'yı HDP savundu!

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekillerinin soru önergesi karnesi belli oldu. AK Parti'nin kalesi olarak görülen Şanlıurfa'da AK Partili Milletvekilleri Şanlıurfa'nın sorunlarını Meclis gündemine taşımadı.

Şanlıurfa’yı totalde 14 Milletvekili savunuyor görünse de aslında gerçekler biraz daha farklı, çünkü Milletvekillerin çoğu Meclis’e tek bir soru önergesi dahi vermedi. Şanlıurfa’nın sorunlarını Meclis’e en çok HDP’li vekiller taşıdı.

AK Parti’nin 8, HDP’nin 4, CHP ve MHP’nin birer Milletvekili bulunurken, 14 vekilden sadece 6’sı Şanlıurfa’nın sorunları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi, AK Partili vekillerden ise bu konuda tek bir soru önergesi bile gelmedi.

Şanlıurfa Milletvekilleri arasında en çok önerge veren isim HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü olurken, Sürücü’yü yine HDP Milletvekili Ömer Öcalan takip etti. Nusreddin Maçin 95 önergeyle 3. Sırada yer alırken, Maçin’i 59 soru önergesiyle CHP Milletvekili Aziz Aydınlık takip etti. MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz da Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgili 7 soru önergesi verdi, HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise 5 soru önergesi verdi.

AK Parti cephesinden ise tek bir soru önergesi Meclis’e verilmedi.

AK Parti HDP Şanlıurfa MHP CHP