Akaryakıt fiyatlarının artması bakın vatandaşı neye yöneltti!

TAKİP ET

Türkiye'de son yılarda araç fiyatlarının artması ve akaryakıta gelen zamlar vatandaşı bisiklete ve elektrikli motosiklete yönlendirirken Şanlıurfalılar da bundan geri kalmadı.

Türkiye’de akaryakıta yaklaşık olarak her gün gelen zamlardan bıkan vatandaşlar çareyi bisiklet almakta yâda istediği yere yürüyerek gitmekte buldu. 


TUİK verilerine göre her sene biraz daha düşen trafiğe kayıtlı araç sayısından da anlaşılacağı gibi artan akaryakıt ve otomobil fiyatları insanları motorlu taşıtlardan uzaklaştırdı. 
Şanlıurfa’da esnaflık yapan bisiklet satıcıları yeni zamların vatandaşları bisikletlere yönelttiğini fakat bisiklet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sadece eski bisikletlerini tamir etmekle yetindiklerini kaydetti. 


“HAVALARIN ISINMASI, AKARYAKIT VE YOLLARIN TADİLATI VATANDAŞI BİSİKLETE YÖNLENDİRDİ”
Havların ısınması ve akaryakıtın yükselmesinden dolayı vatandaşların bisiklete yöneldiğini söyleyen bisiklet satıcısı esnafı Mehmet Tigbıyık "Bir yandan havalar ısındı bir yandan da akaryakıta gelen zamlardan dolayı vatandaş bisiklete yöneldi. Özellikle Şanlıurfa'da son dönemlerde trafiğin yoğun olması ve sokakların sürekli tadilatta olması vatandaşı bisiklet almaya daha fazla yönlendirdi” dedi.


“VATANDAŞ ELİNDEKİLERLE YETİNMEYE BAŞLADI”
Şanlıurfa’da vatandaşlarda olmayan alım gücünden dolayı daha çok eski bisikletlerini tamir ettirdiklerini kaydeden Tigbıyık sözlerini şöyle sürdürdü “Herkes bisikletlere yönelince bisikletlerin fiyatları da biraz yükseldi. İnsanlar yeni bisiklet almaktansa eski bisikletlerini tamir ettirmeyi daha çok tercih ediyor. İnsanlarda maalesef alım gücü bitti insanlar artık her şeyin eskisine yada elindekine  dönmeye başladı” şeklinde konuştu. 


“BUGÜN 2 BİN LİRA OLAN BİSİKLET FİYATI GEÇEN SENE 600 LİRAYDI”
 Daha sonra Tigbıyık “Her şeyde olduğu gibi bisikletlerde de fiyat her geçen gün artıyor. Normal düzeyde diyebileceğim bir bisiklet fiyatı 2 bin liradan başlıyor 5 bine kadar da çıkabiliyor. Bugün 2 bin lira olan bisikletin geçen sene fiyatı 600 liraydı. Her şeye gelen zamlarla birlikte bisiklet fiyatları da böyle arttı” sözlerine yer verdi. 
“BAŞKA İLLERDE SAĞLIK İÇİN ŞANLIURFA’DA ZAMLAR İÇİN”
Başka illerde sağlık açısından alınan bisikletlerin Şanlıurfa’da artan akaryakıt ve arabalara gelen zamlardan dolayı tercih edildiğini belirten esnaf Ahmet Akkuş “Normalde dışarıda insanlar sağlık için bisiklet kullanırlar, Şanlıurfa'da ise daha çok araba alım gücü olmayan insanlar bisiklet alıyorlar. Akaryakıta da her geçen gün zamların olması ne yazık ki insanları sürekli bisiklete teşvik ediyor” ifadelerine yer verdi. 


“BİSİKLET YOLLARININ OLMAMASI TEHLİKE DOĞURUYOR”
Şanlıurfa’da bisiklet yollarının olmaması kullanıcıları tehlikeye sürüklediğini anlatan Akkuş sözlerini şu şekilde sürdürdü  “Bisiklet alımı başladı fakat insanların düzgün bisiklet sürebileceği yollarımız ne yazık yok. Tabii Şanlıurfa'da trafikte bisiklete de saygı ne yazık ki duyulmuyor. Bu yüzden sürücülerimiz biraz zorluk çekiyor.  Bisiklet kullanan insanlara sürücülerin biraz daha saygılı olması gerekiyor. Her şeyde fiyat artışı olduğu gibi ne yazık ki bisiklete ve günden güne zam geliyor” dedi. 

“BİSİKLET ALIRKEN BUNLARA DİKKAT”
Bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken konulara değinen Akkuş “Bisiklet alırken üstündeki malzemelere çok dikkat edilmesi gerekiyor. Vidası, jantları, vitesleri kaliteli olmadığı müddetçe o bisiklet hiçbir işe yaramaz. Biliyorsunuz tamirata da insanlar çokça para ödemek istemiyor eğer alacaklarsa her şeyi tam ve orijinal olan bisikletler tercih etsinler” Uyarılarında bulundu.

Türkiye araç fiyatları araç fiyatlarının artması ve akaryakıta gelen zamlar vatandaşı bisiklete ve elektrikli motosiklete yönlendirdi Şanlıurfalılar